NK Formule Renault

NK Formule Renault: Bas Lammers verrassende polesitter

In het klassement van de Formule Renault 2.0 staan inmiddels 29 coureurs genoteerd die punten hebben gescoord. Dit aantal rijders wordt in de race op TT Circuit Assen helaas niet gehaald. Zelfs verre van dat, want met slechts 11 auto’s op de baan maakt de snelste Nederlandse raceklasse een beetje een hulpeloze indruk. En de regen die tijdens de kwalificatietraining werkelijk uit de hemel stroomt maakt dat gevoel alleen maar erger.

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Böhme

Eén van de redenen van het kleine veld is uiteraard het feit dat dit weekend ook de Europese Formule Renault 2.0 rijdt tijdens de Renault World Series op het circuit van Oschersleben. Klassementsaanvoerder Junior Strous kiest, zoals hij voor het seizoen al duidelijk maakte, voor het Europese klassement. Hetzelfde geldt voor Xavier Maassen en Carlo van Dam.

 Bas Lammers

Bas Lammers, in het klassement momenteel vierde, voelde zich tijdens het waterballet het meeste in zijn element. Met zijn tijd van 1.30.397 bleef hij de winnaar van de vorige race, Renger van der Zande 75/1000 sec. voor. Mervyn Kool zit er goed bij, hij reed de derde tijd op iets minder dan een seconde van Lammers.

Opvallende afwezige in de voorhoede is Ricardo van der Ende. Normaal gesproken zou Van der Ende ongetwijfeld één van de kanshebbers zijn voor de pole, maar met een tegenvallende zesde tijd voelde hij zich kennelijk niet als een vis in het hemelwater. Oorzaak was een defecte sensor, die ervoor zorgde dat Van der Ende niet kon doorschakelen naar de zesde versnelling.

Jürgen vd Goorbergh heeft de smaak van vierwielers te pakken. Na zijn optredens in de BRL-V6 durft hij het op zijn ‘ thuiscircuit’ zelfs aan om in de Formule Renault te stappen. Een achtste starttijd is voor de Van den Goorbergh zeker een mooi resultaat.

Kwalificatietraining Formule Renault,
Rizla Racing Day VI, TT Circuit Assen, zaterdag 6 augustus 2005

1. Bas Lammers, 1.30.397
2. Renger van der Zande, op 0.075
3. Mervyn Kool, op 0.911
4. Recardo Bruins, op 1.287
5. Helmert-Jan van der Slik, op 1.465
6. Ricardo van der Ende, op 2.156
7. Dominick Muermans, op 2.162
8. Jürgen vd Goorbergh, op 2.584
9. Ron Marchal, op 3.663
10. Bernd Deuling, op 4.050
11. John Svensson, op 4.137
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet