GT

FIA GT Nieuws: Mike Hezemans en Peter Kox

Mike Hezemans rijdt ook dit seizoen in het FIA GT kampioenschap. Zijn team GLPK- Carsport zal een Corvette C5R 2004 inzetten. Hezemans vormt hierbij een team met de Belgische rijders Anthony Kumpen en Bert Longin, die allebei over de nodige ervaring in dit kampioenschap beschikken. Mede-teameigenaar Toine Hezemans is zeer enthousiast over de nieuwe auto: “Onze voornaamste reden om de Corvette C5R 2004 in te zetten is dat hij zeer betrouwbaar is. Daarnaast is het gewoon een fantastisch snelle raceauto. We denken dat we met deze auto vooraan kunnen meestrijden.”

Tekst: Sander Dorsman

Het Aston Martin Racing Team, waar ondermeer Peter Kox voor uitkomt, zal op 15 mei deelnemen aan de FIA GT race op Silverstone. Na de 12 uur van Sebring zal dit de tweede race zijn voor de nieuwe Aston Martin DBR9. Op Silverstone zal het team met twee auto’s en vier coureurs aan de start verschijnen. “In vergelijking tot de races op Sebring en Le Mans is de race op Silverstone bijna een sprintrace te noemen. Echter in dit stadium van ons ontwikkelingsprogramma is deze race een goede gelegenheid om te kijken waar we staan ten opzichte van onze concurrenten”, aldus teammanager George Howard-Chappell.

Het Franse team Larbre Competition maakt komend seizoen een comeback in het FIA GT kampioenschap met twee Ferrari’s 550 Maranello. In 2000, 2001 en 2002 wist het team zowel het constructeurs- als het rijderskampioenschap te behalen. Met het aantrekken van onder meer Pedro Lamy en Gabriele Gardel hoopt het team de dominante Maserati MC 12 bolides het vuur aan de schenen te kunnen leggen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet