Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders schrijft racehistorie (lang)


Mike Verschuur had zich voor zijn doen op een 'slechte' 12e plaats gekwalificeerd door problemen met de versnellingsbak. In de race kende hij een riante opmars door het veld. Hij finishte als vierde, doordat hij de voor hem rijdende Franklin Groot Kormelink brutaalweg passerde door een stuk door het gras te rijden.
Niek Jansen kon zijn goede uitgangspositie, de vijfde startpositie, niet verdedigen. 'De meeste coureurs voorin rijden alsof ze alleen op de baan zijn, ze rijden de voor hen ideale lijn, ongeacht of je er op dat moment net naast zit. Dat kan ik me niet veroorloven', vertelt de sympathieke rijder die bekend staat als een echte doorzetter. Hij werd achtste, nadat hij rondenlang met Tim Buijs en Martin Goedemans streed om de zesde plek, maar daarin het onderspit moest delven.
In het middenveld werd menig robbertje uitgevochten. Sheila Verschuur en Renate Sanders bijvoorbeeld finishten met een verschil van slechts tweetiende seconde. Dit keer in het voordeel van Sheila, die daardoor weer eens op het hoogste schavot in de Ladies Cup mocht plaatsnemen. Peter Lieffering beleefde een benauwd moment toen hij en Thijs de Jong elkaar raakten, waarbij zijn Yaris aan de voorzijde behoorlijke schade opliep en de race voor hem over was. De Jong kon door en finishte als 21e.


Waar gaan dat heen?


De Jong wil iets anders dan Lieffering (21)


Lieffering moet zonder voorkant verder.


Het drankje gaf niet voldoende troost, de promotiedames deden hun best Peter Lieffering op te beuren. Of dat lukte is niet geregistreerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet