Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders schrijft racehistorie (lang)Koster sneed als een scherp mes door de boter, helaas zaten er wat bramen aan het mes en besloot de wedstrijdleiding te gaan slijpen.
 

InhaalraceMarc Koster startte vanaf een 28e positie, maar het leek wel alsof hij in een Porsche reed in plaats van een Yaris. Als een raket passeerde hij de een na de ander en reed hij na enkele ronden al in de top tien. "Ik heb eigenlijk nog nooit zo'n plezier gehad als nu, ik zat echt met een big smile achter het stuur", aldus Koster. Bij zijn opmars raakte hij echter wel de nodige tegenstanders, dit resulteerde in een waarschuwing van de wedstrijdleiding.
Na zo'n acht ronden reed Koster zelfs al op een vierde plaats achter Nicky Groot Kormelink, maar wederom was daar het nodige duw- en trekwerk aan te pas gekomen, zodat Koster een 'stop&go' kreeg van de wedstrijdleiding.Dat betekende uiteraard het definitieve einde voor zijn kampioenschapskansen. De titel was voor Bertus Sanders en dat werd gevierd, nauwelijks uit de Yaris gekomen werd hij door zijn team op de schouders genomen, net als Renate een race eerder te beurt was gevallen.


Scholten in de onzichtbaar opgelapte Yaris voor de sterk rijdende Nicky Groot Kormelink.

Marco Scholten was tevreden met zijn resultaat, hij nam de derde plaats over van Lennard Kleyn van Willigen. De derde plaats is ook zijn doel voor dit laatste Yaris seizoen. Nicky Groot Kormelink werd derde in de race en was verguld met zijn eerste podiumplaats.
Nicky Groot Kormelink moest strijden voor zijn eerste podiumplaats, maar kwam als winnaar uit die strijd. Quint Engel finishte uiteindelijk als 14e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet