Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Vier op een rij voor Michel Florie (lang)


Nelson van der Pol was na afloop teleurgesteld dat de race met twee ronden was ingekort.

Ultraspannend
De strijd om de Benelux-titel is echter ultraspannend. Met nog drie races voor de boeg, waarvan twee op Spa-Francorchamps, is het verschil één puntje in het voordeel van Nelson van der Pol. Florie lijkt de beste papieren te hebben voor dit kampioenschap, niet alleen omdat de Amsterdammer in 'the winning mood' is, maar ook omdat hij over de nodige ervaring op het circuit in de Ardennen beschikt. "Ik heb er alleen een keer met een personenauto gereden", vatte Nelson zijn ervaring op Spa-Francorchamps samen. " We gaan er komende dinsdag met het team testen."


Ardi van der Hoek vierde zondag zijn 27ste verjaardag.

Nog geen beslissing

Helmert-Jan van der Slik kwam als derde over de finish en won daarmee voor de zesde keer zijn klasse. De 20-jarige coureur liet in de slotfase de teugels een beetje vieren. "Het was best wel glad in de regen", sprak hij zijn teamgenoot tegen. "In de slotfase heb ik mij twee keer verremd, ondanks dat ik het al rustiger aan deed. Omdat mijn voorsprong op Ardi van der Hoek best groot was, kon ik het tempo iets verlagen." 



Marijn van Kalmthout gaat voor de tweede plaats in de First Division. 
Ondanks de fraaie zegereeks van Helmert-Jan is de strijd om de titels in de First Division nog niet beslist. Van der Slik heeft dat te 'danken' aan de pech die hij had tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort en aan het feit dat een door hem gewonnen race niet meetelt voor de titelstrijd omdat er te weinig deelnemers waren. Als Helmert-Jan kampioen wordt, zal niemand hem dat misgunnen. Hij is dit seizoen de snelste, al zoekt regerend kampioen Marijn van Kalmthout het verschil tussen hem en de Geva-rijder deels in de auto. Marijn, die in de race als tweede in de First Division eindigde, over de hegemonie van de Mygales: "Ik win dit seizoen de titel bij de Van Diemen-rijders." Van Kalmthout heeft zich al neergelegd bij tweede plaatsen in het NK en het Benelux-kampioenschap. "Als ik tweede word, ben ik tevreden." 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet