Formula Ford

Formule Ford: Vier op een rij voor Michel Florie (lang)

 Michel Florie won tijdens de Trophy of the Dunes zijn vierde race op rij in de Van Uitert Formule Ford. Het ging allemaal niet vanzelf, want Nelson van der Pol volgde de hele race in zijn slipstream. De strijd om de Benelux-titel is superspannend, met maar één punt verschil tussen de beide rijders.

Iedereen die de Van Uitert Formule Ford dit seizoen volgt, kan zelf wel raden wie de klasse First Division op zijn naam schreef. Helmert-Jan van der Slik is dit seizoen te snel!

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

De tijdtraining van de Van Uitert Formule Ford leverde voor wat betreft de twee voorste startrijen geen verrassingen op. Michel Florie was de snelste in de kwalificatiesessie, op slechts 0,134 seconde gevolgd door Nelson van der Pol. Helmert-Jan van der Slik volgde met de derde tijd. De rijder uitkomend voor Geva Racing stelde daarmee zijn zevende pole position in de klasse First Division in zeven races veilig. De coureur dacht daarmee geschiedenis te schrijven, maar autosport.nl hielp hem ter plekke uit de droom. Ho-Pin Tung heeft tot nu toe immers tien poles op een rij behaald in de Formula BMW Asia Series. Achter Ardi van der Hoek zat Marijn van Kalmthout er met de tweede tijd in de klasse First Division goed bij. Rogier Jongejans heeft na zijn twee tweede plaatsen op Zolder de smaak te pakken. Hij was bijna net zo snel als Marijn en stelde de zesde startpositie algemeen (derde in de First Division) veilig. Mark Nachtegeller en Michael Mason vielen wat tegen met hun Rays uit 2002 en 2003, zij kwalificeerden zich als zevende en negende.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet