Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Zege Rory Bertram, Tim Coronel de echte winnaar (lang)

 Rory Bertram heeft zijn eerste zege van het seizoen behaald in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge. De jonge coureur, uitkomend voor Tempo Team Racing, leidde van start tot finish. Tim Coronel was echter de echte winnaar tijdens de Trophy of the Dunes. Hij zag zijn grootste rivaal in de strijd om de titel Phil Bastiaans uitvallen, zelf kwam hij als tweede over de finish. Met nog twee races te gaan maakt hij een heel grote kans om de titel binnen te halen.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

Aan de vooravond van de Trophy of the Dunes had klassementsaanvoerder Tim Coronel nog één grote rivaal in de strijd om de titel. Phil Bastiaans volgde de rijder van Cable 1 CEB Racing op slechts dertien punten en was daarmee allesbehalve kansloos. Rory Bertram, derde in de tussenstand, keek al tegen een achterstand van 27 punten aan. Sebastiaan Bleekemolen had ook nog een kansje op de titel, maar daaraan kwam twee weken voor de Trophy of the Dunes een einde toen de vierde man in de tussenstand een achillespees scheurde.

Tijdens de tijdtraining van de Pearle Alfa 147 GTA Challenge was het 1-0 voor Bastiaans. Samen met zijn teamgenoot bij Tempo-Team Racing Rory Bertram reed Phil naar de tweede trainingstijd, vlak achter Rory. Tim Coronel kwam niet verder dan de zesde startpositie, achter verrassing Boy Zentveldt (derde) en zijn teamgenoten Oscar Middeldorp en Berend Gesman. Tijdens de kwalificatietraining werkte het voltallige Cable1 CEB team (zes auto's!) samen, maar meer dan de startposities vier tot en met negen zat er niet in voor de zwarte brigade.

Binnen Tempo-Team Racing zijn er geen teamorders. Ondanks dat Phil Bastiaans de grootste bedreiging vormde voor Tim Coronel, moest hij dus op eigen kracht zijn teamgenoot achter zich zien te houden. Dat pakte verkeerd uit. Rory en Phil pakten na de start de leiding, reden naast elkaar op de Gerlachbocht af en wilden allebei hoe dan ook als eerste de Hugenholtzbocht in.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet