DTM

DTM: Fässler wint op A1-Ring, Albers derde, Bleekemolen twaalfdeMarcel Fässler won de achtste race van de DTM op de A1-Ring in Oostenrijk. In een spannende wedstrijd bleef de Zwitserse Mercedes-Benz-coureur zijn Duitse merkgenoot Bernd Schneider, de leider in het kampioenschap, voor. Christijan Albers completeerde het Mercedes-Benz-trio op de derde plaats. "Ik verloor tijd bij de eerste pitstop en werd daarna opgehouden door Gary Paffett, die tussen Schneider en mij reed", zei Albers zichtbaar geïrriteerd. In de tussenstand van het kampioenschap vergrootte Schneider zijn voorsprong op Albers tot drie punten.

Tekst: René de Boer  Foto: ITR Presse/Jürgen Tapp

Jeroen Bleekemolen reed een tijdlang in de top tien en zelfs in de punten, maar na de tweede pitstop had hij geen tweede versnelling meer en viel zo een aantal plaatsen terug. Hij kwam uiteindelijk als twaalfde over de eindstreep. "Jammer, want ik had vandaag zeker in de punten kunnen rijden. Positief was wel dat ik de hele race geen fouten heb gemaakt en dat de snelheid er constant in zat. Dat stemt me optimistisch voor Zandvoort", aldus de Opel-coureur.

De start van de race verliep nog goed, maar enkele meters na de gevreesde eerste bocht ontstond er chaos: Dumbreck reed tegen Schneider aan, Abt raakte in de problemen en trof Alesi en ook Timo Scheider werd in de problemen betrokken. Dumbreck, Abt, Alesi en Scheider waren ter plekke uit de race, waarmee Opel weer eens zijn twee best geplaatste rijders in een klap verloor.

Vijf ronden voerde de Audi RS6 Safety Car het veld aan, in de zesde van 40 ronden werd de race weer vrijgegeven. Fässler bleef aan de leiding voor Albers, Aiello en Schneider. Laatstgenoemde was met een duidelijke opmars bezig: eerst moest Aiello eraan geloven en tijdens de eerste pitstop verloor Albers zijn tweede plaats aan zijn geroutineerde Duitse teamgenoot. In de pitstop-fase reed Jeroen Bleekemolen zelfs drie ronden lang op de tweede plaats. Weliswaar een wat vertekend beeld, maar toch mooi om zijn naam zo hoog op de computerschermen te zien staan, waar we de naam van Albers inmiddels al gewend zijn.

Het Mercedes-trio aan de leiding met Fässler, Schneider en Albers bleef tot aan het vallen van de finishvlag ongewijzigd. Weliswaar zette Schneider de Zwitser rondenlang buitengewoon zwaar onder druk, maar Fässler maakte geen fouten en won voor het eerst sinds een jaar weer een DTM-race. Albers kwam als derde over de streep en hield de schade in de kampioenschapsstand daarmee beperkt: Schneider liep slechts twee punten uit. Jeroen Bleekemolen had te kampen met een ontbrekende tweede versnelling in de slotfase en werd twaalfde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet