Formula Ford

Formule Ford: Vierde zege voor Florie in voortijdig afgevlagde race

 

Michel Florie maakte de beste start in de Van Uitert Formule Ford-race. Hij ging met Nelson van der Pol als aan een touwtje over de baan. De race werd twee ronden voor het einde afgevlagd wegens de dreiging van regen. Florie won, voor Van der Pol en Helmert-Jan van der Slik.
 

Tekst: Christiaan W. Lustig - Foto's: Gerrie Hoekstra

 

Michel Florie maakt beste start
Michel Florie maakte het meeste van de start voor de Van Uitert Formule Ford-race op deze Trophy of the Dunes-zondag. Hij hield Nelson van der Pol in de Tarzanbocht achter zich, zij het ternauwernood. Daarachter volgden Helmert-Jan van der Slik, Ardi van der Hoek en Marijn van Kalmthout. 

Leiders gaan als aan een touwtje
De eerste vier ronden gingen Florie en Van der Pol als aan een touwtje over het circuit. Zeven tienden daarachter reed Van der Slik met Van der Hoek nog eens anderhalve seconde daarachter. De overige coureurs waren al op flinke afstand gereden. 

Race voortijdig afgevlagd; Florie wint
Twee ronden voor het einde leek te regen in te zetten. Dat was voor de wedstrijdleiding reden genoeg om de race voortijdig af te vlaggen. Florie pakte zijn vierde zege van het seizoen. Van der Pol was tweede en Helmer-Jan van der Slik completeerde het podium. 

De uitslag
1. Michel Florie, Mygale
2. Nelson van der Pol, Mygale
3. Helmert-Jan van der Slik, Mygale
4. Ardi van der Hoek, Mygale
5. Marijn van Kalmthout, Van Diemen
6. Mark Nachtegeller, Ray
7. Michael Mason, Ray
8. Rogier Jongejans, Swift
9. Mike Stoffels, Van Diemen
10. Henk Vuik, jr., Mygale 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet