Formule 3

Robert Doornbos vijfde in Brits F3 kampioenschap op Spa
Dit weekend vond op het 6,947 kilometer lange circuit van Spa-Francorchamps de tiende ronde van het prestigieuze Britse F3 kampioenschap plaats. Robert Doornbos die normaal gesproken uitkomt voor het Italiaanse Team Ghinzani in de F3 Euro Series was als gastrijder uitgenodigd door het Team Menu om Rob Austin voorlopig voor één wedstrijd te vervangen, na een geslaagde eendaagse test op het Engelse Snetterton. Robert werd met de Dallara F303 Opel Spiess uiteindelijk 15e in de eerste race. Tijdens de kwalificatie voorafgaand aan de tweede race, wist Robert Doornbos zijn eerste pole position van het seizoen te behalen en weet de tweede race met een uitstekende vijfde plaats af te sluiten.

Tekst en fotografie: PR

Doornbos vijfde in Brits F3 kampioenschap Deze pole position betekende niet alleen de eerste pole voor motorenleverancier Opel in 2 jaar tijd, maar tevens de eerste pole position voor Team Menu! Robert: "We hadden voor deze kwalificatie gekozen voor een droog weer set-up, ondanks de dreiging van donkere wolken boven het circuit van Spa-Francorchamps. Na amper 3 ronden realiseerde ik een tijd van 2:16.745 en wist toen nog niet dat het de snelste tijd van de dag zou worden!"

Tien minuten voordat Robert vanaf zijn eerste pole position van het seizoen zou vertrekken begint het op sommige gedeelte van de baan te regenen. Wanneer de lichten eenmaal op groen springen heeft de Zuid-Afrikaan Alan van der Merwe een betere start en passeert Robert voordat ze de beroemde Eau Rouge opgaan. Met een droogweer afstelling en regenbanden kan de Rotterdammer zijn positie niet verdedigen, doordat de auto gaat glijden bij het aanremmen van de bochten en valt in de 4e ronde enkele plaatsen terug. In een spannende race eindigt Robert ui teindelijk als vijfde waardoor Nederlands beste F3-rijder waardevolle punten voor Team Menu binnensleept.

Robert: "De weersomstandigheden waren afgelopen weekend erg wisselvallig, waardoor het moeilijk was om te bepalen welke set-up we moesten gebruiken voor deze twee races. Desondanks voelde de auto zeer goed aan en is mijn uitstapje bij Team Menu erg leerzaam geweest en kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend met mijn eerste pole position van het seizoen!"

Uitslag race 2 Brits F3 kampioenschap:
1. Alan van der Merwe Dallara F303 Mugen-Honda 2:35.616
2. Eric Salignon Dallara F303 Renault Sodemo + 1.423
3. Jamie Green Dallara F303 Mugen-Honda + 6.491
4. Ryan Briscoe Dallara F303 Opel Spiess + 7.813
5. Robert Doornbos Dallara F303 Opel Spiess + 10.846
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet