IndyCar

Champcar: Tagliani truc ging niet op

Alle Canadezen gunden pole-sitter Alex Tagliani zo graag een thuiszege op het F-1 circuit van Montreal. Tagliani die eerder in de Formule Atlantic in Montreal gewonnen had, was nog nooit zo dicht bij een eerste CART overwinning geweest. Alleen de truc ging niet op.

tekst Willem J. Staat.

52 ronden lang leek pole-sitter Alex Tagliani met het Rocketsports Team op weg te zijn naar zijn eerste overwinning in de CART series. Voor Montreal had Rocketsports een strategie bedacht door twee ronden eerder te pitten dan de concurrentie. Bij de eerste twee verplichte stops werkte deze strategie uitstekend, waardoor TAG de leiding kon behouden, maar een full course yellow in de eindfase gooiden deze strategie overhoop, waardoor de Mexicaan Michael Jourdain de leiding kon grijpen. Jourdain en de Spanjaard Oriol Servia kwamen iets vlotter op de baan dan TAG, die vervolgens ook nog eens door een klein foutje veel tijd verloor. 

In de laatste tien ronden kon Michael Jourdain met zijn Team Rahal zijn voorsprong op de Spanjaard Servia aanzienlijk vergroten.Patrick Carpentier finishte voor als derde, terwijl Tagliani voldoening vond in het feit dat Tracy in de allerlaatste ronde zonder methanol kwam te staan en terugviel naar de zesde plaats.Bruno Junquiera verloor door twee spins waardevolle punten, terwijl Roberto Moreno en de Mexcianen Fernandez en Dominquez gedurende de gehel wedstrijd met elkaar in de clinch lagen, waarbij het Kevlar niet werd geschuwd. Michael Jourdain verklaarde na afloop met Tagliani mee te voelen. De Mexicaan zag eerder dit seizoen in Long Beach de zege in rook opgaan door een kapotte versnellingsbak. Ik weet wat het betekent een race te domineren en toch niet te winnen sprak de Mexicaan bemoedigende woorden richting Rocketsports. 

UITSLAG
1. Michael Jourdain(MEX) Lola Cosworth 75 ronden (gem. 171.512 km/u)
2. Oriol Servia(ESP) Lola Cosworth   75 ronden
3. Patrick Carpentier(CDN)   Lola Cosworth    75 ronden
4. Alex Tagliani(CDN) Lola Cosworth    75 ronden
5. M.Dominquez((MEX) Lola Cosworth    75 ronden
6. Paul Tracy(CDN) Lola Cosworth    75 ronden
7. Roberto Moreno(BR) Lola Cosworth 75 ronden
8. A.Fernandez(MEX) Lola Cosworth 75 ronden
9. Max Papis(I)   Lola Cosworth    75 ronden
10. Darren Manning(GB)   Reynard Cosworth 75 ronden. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet