Formula Ford

Formule Ford: Hattrick voor Michel Florie op Zolder (lang)
De zesde ronde van de Van Uitert Formule Ford, verreden op het circuit van Zolder, is gewonnen door Michel Florie. In de klasse First Division ging de zege naar (wie anders dan) Helmert-Jan van der Slik.


Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Boudewijn Pieters


Na zes races van de Van Uitert Formule Ford is het 3-3 in het duel om de titel tussen Nelson van der Pol en Michel Florie. Nelson, de debutant in de Van Uitert Formule Ford, won de eerste drie races met zijn Geva Racing Mygale 2003. De tot nu toe laatste drie races werden de prooi van Michel Florie, de 'oude vos' die zijn snelheid zeker nog niet kwijt is.

De Formule Ford-coureurs reden hun race in het voorprogramma van de 24 uren van Zolder. De wedstrijd, uitsluitend meetellend voor de Benelux-kampioenschappen, werd daarom op zaterdag verreden.Tussen de training en de race later op de dag was de sfeer tussen de Formule Ford rijders en teams prima. Gert Valkenburg dolt met Nelson van der Pol en is kennelijk niet ontevreden met de tweede startpositie.


Michel Florie heeft het hoogste woord, de concurrenten van Geva Racing luisteren lachend toe.

Tijdens de enige tijdtraining reed Michel Florie de snelste tijd, hij bleef Nelson van der Pol welgeteld 0,066 seconde voor. Ardi van der Hoek (MP Motorsport) reed de derde tijd, maar hij moest wel een volle seconde op de mannen op de eerste startrij toegeven. Ardi zocht de schuld bij zichzelf ("Ik maakte enkele kleine foutjes").Helmert-Jan van der Slik lijkt er hier weinig vertrouwen in te hebben, maar was, as usual, de snelste in de klasse First Division voor auto's van drie jaar en ouder. Helmert-Jan van der Slik vertrok naast Ardi van der Hoek op de tweede rij. Rogier Jongejans zat er weer uitstekend bij met zijn Swift.uit 1999, hij kwalificeerde zich als tweede First Division-rijder en als vijfde algemeen.

Tegenvallende start

Michel Florie had een goede start en pakte gelijk de leiding, voor Ardi van der Hoek, Helmert-Jan van der Slik en dan pas Nelson van der Pol. De klassementsaanvoerder kon zijn teamgenoot al snel verschalken, maar stuitte in de eerste ronde op Ardi. Nelson wilde de MP Motorsport Mygale 2001 uitremmen, waarbij hij spinde. "Ik schakelde terug, waarbij de achterwielen blokkeerden", zocht Van der Pol de schuld bij zichzelf.


Nelson van der Pol had een slechte start en wilde dat te snel herstellen.


Michel Florie had juist een prima start en kon snel een grote voorsprong nemen, hier het verschil met Ardi van der Hoek op positie 2 in beeld.

Na twee ronden had Florie al een gaatje geslagen, hetzelfde gold voor Ardi die een aardige voorsprong had op Helmert-Jan van der Slik die op de derde plek lag. Michel Florie kon zijn voorsprong gedurende de rest van de race behouden, maar dat kon niet gezegd worden van Van der Hoek. "Ik kwam even met twee wielen naast de baan terecht, daarbij verloor ik mijn voorsprong op Helmert-Jan", vertelde Ardi de reden waarom hij met Van der Slik van positie moest ruilen.


Helmert-Jan van der Slik wist Ardi van der Hoek te verschalken.

Halverwege de race had Nelson van der Pol zijn fout in de eerste ronde alweer bijna goedgemaakt. Hij had de aansluiting gevonden bij Helmert-Jan en Ardi. Toen hij het duo vóór hem wilde verschalken, ging het weer fout: Nelson spinde wederom. De reden was gelijk aan de eerste keer. Nelson werd uiteindelijk nog vierde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet