Belcar

Belcar: Nederlandse successen in 24 uren van Zolder
Onze landgenoten hebben goed gepresteerd in de 24 uren van Zolder, onderdeel uitmakend van het fameuze Belcar kampioenschap. Mike Hezemans verving op het allerlaatste moment Stéphane Cohen in de Chrysler Viper van GLPK Racing. Daags nadat hij een telefoontje kreeg van het team, stond Mike op het hoogste treetje van het erepodium! Hezemans won de race samen met zijn teamgenoten Anthony Kumpen, Bert Longin en Vincent Dupont.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Boudewijn Pieters


 

Jos Menten werd uitstekend tweede algemeen met de AD Sport Porsche 996 Biturbo, de Limburger werd vergezeld door de Belgen Tim Verbergt en Jean-Francois Hemroulle. Onze landgenoten Jan van Elderen en Jan Jakobs wonnen de klasse TA met een BMW M3 GTR. Niemand minder dan Bas Leinders was hun teamgenoot, met als vierde man Patrick Beliën. Het team werd achtste algemeen.

Jean-Pierre Verhoeven werd vierde in de klasse GTB (zevende algemeen) met de Porsche 993 van André van Hoofs Speedlover team. Jean-Pierre werd bijgestaan door Van Hoof, Frank Düring en Tom van de Plas. Danny van Dongen, Toon van de Haterd en Hans de Groot eindigden met de Eurotech-Hadegro Racing als vijfde in de klasse GTA en als twaalfde algemeen (zie het aparte artikel over dit team op deze site). Later (uiteraard) meer op autosport.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet