IndyCar

IRL: Hornish en Panther uit elkaar

De gehele dag deden geruchten de ronde dat tweevoudig IRL kampioen Sam Hornish het zo succesvolle Panther Racing zou verlaten. Vanavond bevestigden zowel Panther Racing als Sam Hornish dat aan het eind van het seizoen het contract tussen beide partijen ontbonden zal worden!

tekst Willem J. Staat.

Reeds wekenlang gonst het van de geruchten dat tweevoudig IRL kampioen Sam Hornish het zo succesvolle Panther Racing zou gaan verlaten.De combinatie Hornish-Panther Racing won tot nu toe 9 IRL races en behaalde twee kampioenschappen en is daarmee recordhouder. De laatste overwinning werd gisteren behaald. Om Panther Racing te verlaten is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten maken vertelde Hornish vanavond.Ik ben ontzettend trots op hetgeen wij bereikt hebben en dat Panther Racing mij in de gelegenheid gesteld heeft mijn talenten op de baan te demonstreren. Ik zou ze dan ook graag met een derde kampioenschap willen bedanken, en daarop zal ik me dan ook tot het eind van het seizoen focussen. 

De ster van Panther Racing rees in 2001 toen Hornish een contract met een relatief onbekend team tekende.Panther Racing is met twaalf overwinningen in de IRL recordhouder(Scott Goodyear won eveneens enkele wedstrijden voor het team).Bij teameigenaar John Barnes stond de telefoon vanavond reeds roodgloeiend. NASCAR Teambaas Richard Childress wil dolgraag een IRL Team formeren en in de Amerikaanse pers wordt druk gespeculeerd dat Hornish door Chevrolet in deze richting gemanoeuvreerd wordt!Een contract met Childress zou de overstap naar NASCAR vergemakkelijken, Hornish zou dan in het eerste jaar slechts aan de Daytona 500 en de Brickyard 400 deelnemen zo wordt gespeculeerd. Een ander minder betrouwbaar gerucht doet eveneens de ronde. De legendarische Chip Ganassi zou Hornish een mega-aanbod gedaan hebben om voor Target Racing in 2004 uit te komen.Ganassi gaf in een interview te kennen Hornish ooit eens vluchtig gesproken te hebben, maar hem amper te kennen.Zoals Autosport.nl eerder vandaag vermeldde heeft Hornish' naaste concurrent Scott Dixon zijn zinnen op een test-contract met Toyota in de Formule l gezet.Nadat Robert Clarke van Honda de capaciteiten van Hornish roemde is het een publiek geheim dat Roger Penske(lees: Toyota) eveneens graag van de diensten van Hornish gebruik wil maken.Penske is echter contractueel aan de Brazilianen Castroneves en De Ferran verbonden.

De Penske organisatie zal met uitzondering van Indianapolis geen derde auto inzetten. Ook zou Honda Hornish een attractief voorstel gedaan hebben. Honda zou Hornish graag in willen zetten als vervanger van Michael Andretti of Dario Franchitti bij Andretti Green Racing! Misschien dat in de complimenten van Honda iets meer gelezen kan worden.De stoelendans rondom de positie van Hornish is voorlopig nog niet teneinde.  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet