Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ecclestone bevestigt schrappen Canadese Grand Prix

Bernie Ecclestone heeft afgelopen week bevestigt dat zijn bedrijf, Formula One Management, een brief heeft gestuurd naar de organisatie van de Grand Prix van Canada. Daarin werd die op de hoogte gesteld van het niet doorgaan van de race in 2004. De organisatie had het nieuws eerder al bekendgemaakt. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Ecclestone bevestigt brief aan raceorganisatie
Afgelopen donderdag heeft Bernie Ecclestone officieel bevestigd dat de Grand Prix van Canada in 2004 niet doorgaat. Het nieuws werd vorige week al bekendgemaakt door de organisatie van de race, maar werd nu voor het eerste door naar buiten gebracht. Ecclestone zei: "Ik kan bevestigen dat wij een brief hebben geschreven naar de Canadese raceorganisator naar aanleiding van een bespreking die ik met hem had, waarin ik hem informeerde dat de Canadese race voor het FIA Formule 1-Wereldkampioenschap niet op de kalender van 2004 zal worden opgenomen." 

"Niemand ziet de Canadese race graag gaan"
De Grote Prijs van Canada wordt sinds 1967 verreden en sinds 1978 in Montréal op het circuit dat vernoemd is naar de populaire Gilles Villeneuve. Het evenement is één van de grootste toeristische attracties van de stad en brengt meer dan drie miljoen dollar per jaar op. "Eén ding is zeker," zei Ecclestone, "niemand ziet de Canadese race graag verdwijnen, want we zijn allemaal gek op Montréal en de warme steun die de stad altijd aan Formule 1 heeft gegeven." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet