Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Charles Zwolsman test WS RenaultVoor Zwolsman en zijn team mag deze eerste test als bijzonder geslaagd worden beschouwd.
Charles: “In het begin was het uiteraard wennen aan de auto. Ik heb bijna zes maanden niet meer in een eenzitter gereden en maakte voor de eerste keer kennis met de 380 pk sterke bolide op een circuit waar ik nog nooit heb gereden. Ondanks deze moeilijke omstandigheden boekte ik snel progressie door steeds harder te gaan. Het circuit van Barcelona leende zich daar uitstekend voor. Vloeiende bochtencombinaties, lange rechte stukken en zelfs een hairpin zorgden ervoor dat ik een compleet beeld kreeg van de Dallara Nissan. De combinatie van het direct remmen, gas geven en sturen maakt deze auto zoveel sneller dan de klassen waar ik voorheen heb gereden. Mijn nekspieren hadden het zwaar te verduren ondanks dat ik gedurende de winterperiode mijn conditie op peil heb weten te houden.”

KTR (Keerbergs Transport Racing)was zeer succesvol in de Formule 3000 en heeft in 2002 besloten om al haar aandacht en expertise te gebruiken in de prestigieuze WS Renault Series. Inmiddels hebben diverse coureurs, waaronder Zwolsman, de kans gekregen om zich te bewijzen voor het Team KTR.
“De bedoeling van deze test is Charles te laten wennen aan de rijeigenschappen van de auto, het motorvermogen en het circuit. Charles demonstreerde gelijk over voldoende snelheid te beschikken tijdens deze test, want hij zat slechts 1 seconde verwijderd van de pole tijd die Felix Porteiro afgelopen jaar op dit circuit heeft gereden. We zouden hem graag willen contracteren voor dit seizoen.” aldus teambaas Kurt Mollekens.

“Na mijn goede resultaten in het Duits Formule Ford, Duits Formule Renault en het Formule 3 Euro Series kampioenschap van af gelopen jaar hoop ik mijn carrière in deze serie te kunnen voortzetten. Ik ben zeer enthousiast over deze nieuwe klasse. Er reden totaal zo’n 27 coureurs rond met een behoorlijke doses aan ervaring en heb me prima kunnen meten met de rest”, aldus een enthousiaste Zwolsman, die naar alle waarschijnlijkheid zijn opwachting maakt met de nieuwe Formule Renault V6 test op het circuit van Le Mans (Frankrijk) op 02 en 03 april.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet