IndyCar

Champcar: Paul Newman nieuwe CART leider? Nadat de onderhandelingen met Bernie Ecclestone schipbreuk leden omtrent een eventuele overname van het CART circus, zijn er nu duidelijk aanwijzingen dat CART onder het beheer komt van het driemanschap Paul Newman, Gerry Forsythe en Kevin Kalkhoven, die samen met Craig Pollock eigenaar is van PK Racing.Doel van dit drietal is om CART door haar 24e levensjaar heen te slepen enCART fans moeten minder populaire maatregen verwachten!

tekst en foto Willem J. Staat 

Paul Newman, eigenaar van Newman Haas Racing en voormalig filmacteur wordt volgens insiders gezien als één van de drie nieuwe CART leiders.CART heeft gisteren op Mid Ohio al door laten schemeren wat men in 2004 kan verwachten.Newman, Kalkhoven en Gentilozzi zullen vermoedelijk de komende dagen alle aandelen opkopen.Men moet afwachten of zij voldoende middelen kunnen vergaren om CART voor 2005 levensvatbaar te houden. Deze wending zal een aantal impopulaire maatregelen met zich brengen. CART zal haar kalender beperken tot 14/16 races en de Europese wedstrijden worden definitief van de kalender geschrapt is de verwachting.Vooral Brands Hatch en Lausitz, waar CART de promotie voor haar rekening nam leverden enorme verliesposten op.

Verder zullen worden de overige ovals uit kostenoverwegingen evneneens van de kalender geschrapt. Teambaas Paul Gentilozzi zou reeds een contract getekend hebben met een concertorganisator, en CART zou de CART Rocks formule gaan toepassen, is de verwachting, m.a.w. bij alle races zullen er live rock concerten georganiseerd worden, waarbij stratencircuits zoals Denver, Long Beach natuurlijk veruit favoriet zijn. Overigens is er nog meer nieuws over het team van Newman Haas. Dario Franchitti, die in de IRL voor het team van AGR uitkomt, maar vanwege een rugblessure na enkele races het seizoen voortijdig moest beeindigen heeft zo goed als zeker eencontract met het team van Paul Newman voor 2004 getekend.Dit laat ruimte open voor speculatie omtrent de positie van Sebastien Bourdais en Bruno Junqueira.Bourdais zou mogelijk weleens richting F-1 kunnen verhuizen?

De geluiden dat NASCAR Teambaas Richard Childress naar de IRL wil uitbreiden worden steeds sterker. De naam van Sam Hornish is daarbij reeds gevallen, maar nu zou ook de naam van Paul Tracy gevallen zijn.Na de gestolen Indy zege in 2002 lijkt dit eerder onwaarschijnlijk, maar Tracy bevestigde gisteren met Childress over NASCAR gesproken te hebben. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet