Clio Cup

Clio Cup: Chaos troef in Clio Renault Sport CupDe laatste race van de Marlboro Masters, de Clio Renault Sport Cup, leek helemaal nergens op. Diverse rijders ramden elkaar expres van de baan, met racen had het weinig te maken. De wedstrijdleiding nam de juiste beslissing door de race voortijdig met 'code rood' te stoppen. Sebastiaan Bleekemolen leidde van start tot finish en merkte (daardoor) niets van al het gedonder achter hem. Bernhard ten Brinke was voor de vijfde keer dit seizoen de snelste bij de Junioren en mag zich nu al kampioen noemen.

Tekst: Roy van der Laan 

Bij de start pakte de van pole position vertrokken Sebastiaan Bleekemolen de kop, een positie die hij de hele race niet meer  afstond. "Het was eigenlijk een makkelijke race", vond hij. Pierre-Yves Corthals lag aanvankelijk tweede, maar hij liet zich later terugzakken om Jeroen Reijntjens van de baan te duwen. Reijntjens werd van de baan gedrukt, maar kon zijn race vervolgen. Hij werd negende en behield daarmee de leiding in de tussenstand.

Robert van den Berg, voorafgaande aan de race tweede in de tussenstand, haalde de finish niet nadat hij in de Hugenholtzbocht in het beton strandde.

Michael Bleekemolen, als derde gestart, moest ook voortijdig opgeven. "Ik werd door Fred Krab van de baan geduwd", vertelde hij. Zowel Bleekemolen sr. als Krab kregen van de wedstrijdleiding een straf van 30 seconden vanwege 'misdragingen op de baan'. Ook Corthals kreeg een dergelijke straf.

Er waren enkele rijders die tussen alle spinnende Clio's doorreden en nagenoeg zonder schade de finish haalden. Christiaan Frankenhout, gestart als vijfde, werd tweede. Dat betekende dat Team Bleekemolen een dubbelzege behaalde. Dillon Koster, gestart als dertiende, werd derde!

Bernhard ten Brinke won voor de vijfde keer dit seizoen de strijd bij de junioren, met nog twee races te gaan heeft hij de strijd om de titel al in zijn voordeel beslist.

Uitslag race Clio Renault Sport Cup
Marlboro Masters, 10 augustus 2003, Circuit Park Zandvoort

1. Sebastiaan Bleekemolen, 9 ronden in 17.55.601

2. Christiaan Frankenhout, op 3.962

3. Dillon Koster, op 11.445

4. John de Vos, op 11.580 

5. Pim van Riet, op 13.122

6. Bernhard ten Brinke (jun), op 14.289

7. Hans Dekker, op 20.921

8. Robert van Os (jun), op 21.406

9. Jeroen Reijntjens, op 22.538

10. Sandra Douma, op 22.846

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet