NK Formule Renault

NK Formule Renault: voorbeschouwing Rizla Racing Day

Komend weekend wordt tijdens het Rizla Racing Day evenement op het TT Circuit Assen de zevende en achtste race om het Nederlands Formule Renault kampioenschap verreden. Na een kort reces van anderhalve maand zullen de frontrunners gebrand zijn op succes, want het kampioenschap ligt nog volledig open.

Tekst: Sander Dorsman, foto: Fast Company

 vanderende
Renger van der Zande en Ricardo van der Ende, twee van de vele kanshebbers op een zege.

De Formule Renault races tijdens de Marlboro Masters kenden twee verschillende winnaars. Daar waar Junior Strous de eerste race wist te winnen, pakte Renger van der Zande zijn allereerste autosportoverwinning in de tweede wedstrijd. Drama was er voor Ricardo van der Ende. Door een crash in de eerste race was zijn bolide dusdanig beschadigd, dat hij de tweede race niet van start kon gaan. De kaarten zijn echter opnieuw geschud voor de Rizla Racing Day!

Opvallende afwezige tijdens de Rizla Racing Day is Junior Strous. Al eerder gaf hij te kennen dat zijn prioriteiten dit seizoen bij het Europees Formule Renault kampioenschap liggen. Dit weekend zal hij dan ook in actie komen tijdens de Renault World Series op Oschersleben. De actie zal er zeker niet minder om zijn, want de heren coureurs weten de ogen op zich gericht van Formule 3 teammanagers. Zij zijn in Assen aanwezig in het kader van de twee Duitse Formule 3 races, die tevens op het programma staan.

Groot nieuws vanuit het kamp van AR Motorsport. Zij hebben speciaal tijdens de Rizla Racing Day iemand achter het stuur met een hoop ervaring op het Drentse circuit. Echter, wel op de tweewielers. Niemand minder dan Jurgen van de Goorbergh zal als gastrijder actief zijn in de Formule Renault. Verwacht hem echter niet op het podium, want het niveau in de Formule Renault is hoog. Dat bleek wel tijdens de eerste test op Circuit Park Zandvoort, waar Van de Goorbergh eerder deze week ruim 4 seconde moest toegeven op de reguliere poletijden. Neemt niet weg dat het een spectaculaire en welkome aanvulling in het Formule Renault veld is.

Kortom, volop actie tijdens de gratis toegankelijke Rizla Racing Day. Dus wat wordt het dit weekend: F1 demo’s in Rotterdam of spectaculaire races op het TT Circuit Assen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet