Formule 3

F3 Masters: Verwarring over uitslag kwalificatie Formula 3, even

In de eerste kwalificatie van de even nummers wisselen de posities in de top tien al vanaf het begin in razend tempo. Minder beroemde namen in deze sessie dan bij de oneven nummers, alleen Stefano Fabi, de vierde van de zonen van een oud Formule 1 coureur die aan deze editie van de Masters of Formula 3 meedoet. Vooralsnog in deze eerste kwalificatie wist hij zich nog niet in de top tien te vestigen, zodat hij zich waarschijnlijk niet in de strijd om de titel zal kunnen mengen.
Aanvankelijk lijkt de Fransman Nicolas Lapierre de snelste tijd te hebben gereden, maar die blijkt achteraf gereden onder de gele vlag. Niet alleen Lapierre reed zijn snelste tijd onder geel, ook enkele andere rijders hadden dat ongeluk, zodat het voor de wedstrijdleiding een enorme klus werd om de uitslag van deze kwalificatietraining te bepalen.

Uiteindelijk bleek de Oostenrijker Christian Klien de snelste tijd te hebben gereden. Van de coureurs die aan de kop van het startveld verwacht werden bleken Olivier Pla en Joao Paulo de Oliveira niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen. Pla reed de derde tijd en De Oliveira, die toch al meerdere races in Duitsland wist te winnen, kwam niet verder dan de twaalfde tijd. De tijden uit deze sessie waren iets minder snel dan die bij de oneven nummers, maar de eerste zestien rijders zitten minder dan een seconde van elkaar, wat maar aangeeft hoe competitief deze auto's zijn.

Charles Zwolsman zal het zich anders hebben voorgesteld, in deze eerste kwalificatie kwam hij niet verder dan een veertiende tijd.

Uitslag eerste kwalificatietraining Formula 3, even nummers
Zaterdag 9 augustus 2003 , Circuit Park Zandvoort
1. Christian Klien (Aut), 1.33.847
2. Andreas Zuber (Aut), op 0.106
3. Olivier Pla (F), op 0.108
4. Daniel La Rosa (Dk), op 0.112
5. Nicolas Lapierre (F), op 0.216
6. Robert Kubica (Pol), op 0.230
7. Alan van der Merwe (Sa), op 0.361
8. Bernhard Auinger (Aut), op 0.394
9. Bruno Spengler (CDN), op 0.606
10. Adam Carroll (GB), op 0.613
14. Charles Zwolsman, op 0.805

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet