Formule 3

F3 Masters: Ryan Briscoe snelste in kwalificatie Formula 3, oneven

Na zo'n kwartier lijken de posities in de eerste kwalificatierun van de oneven nummers verdeeld. Dat blijkt echter schijn, want vanaf dat moment wijzigt de top tien bijna net zo snel als er gereden wordt. Robert Doornbos stond tot dat moment verdienstelijk op de tweede plaats achter Dahlgren, maar toen gingen Piquet, Winkelhock, Carbone, Bremer, Salignon en Briscoe ervoor. Werkelijk om de paar seconden veranderde de snelste tijd.

Doornbos viel daardoor snel terug naar de voorlopig achtste plaats. Vervolgens een moment waarop een aantal rijders, waaronder niet de minsten, hard van de baan gingen. Fabio Carbone, de winnaar van de vorige editie van de Marlboro Masters of Formula 3, kwam in het grint stil te staan en zal dus in de tweede kwalificatie een supertijd moeten rijden om kans te maken op prolongatie van zijn titel. Zijn zevende tijd nu maakt hem immers op voorhand kansloos. Ook Davison komt naast de baan en raakt zijdelings hard de bandenstapels. Hij loopt daarbij aanzienlijke schade op en zal het nodige werk moeten verzetten om de auto voor de tweede kwalificatie vanmiddag weer op orde te hebben.

Clvio Piccione en Alexandre Premat kwalificeerden zich aanvankelijk op resp. de vijfde en zevende plaats, maar hen werd de snelste tijd ontnomen, waardoor ze ver terugvielen.

Nico Rosberg, waarvan vooraf veel verwacht werd, kwam niet verder dan plaats 21.

Uitslag eerste kwalificatietraining Formula 3, oneven nummers
Zaterdag 9 augustus 2003, Circuit Park Zandvoort
1. Ryan Briscoe (Aus), 1.33.238
2. Nelson Piquet (Br), op 0.329
3. Markus Winkelhock (D), op 0.511
4. Eric Salignon (F), op 0.533
5. Ronnie Bremer (Dk), op 0.714
6. Fabio Carbone (Br), op 0.761
7. Robert Dahlgren (S), op 1.059
8. Robert Doornbos (Nl), op 1.127
9. Will Davison (Aus), op 1.257
10. Billy Asaro (Can), op 1.278

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet