Formule 3

F3 Masters: Stefan de Groot niet in Formule 3 tijdens Marlboro Masters

De Marlboro Masters zal voor Stefan de Groot bestaan uit één Formule Renault race, en geen Formule 3 race.

Door Mike Baker, teammanager van Menu Motorsport werd Stefan gevraagd om het zitje over te nemen van Rob Austin tijdens de Marlboro Masters of Formula 3. Dit omdat Rob zijn hand heeft gebroken. Vorig jaar heeft Stefan goede resultaten geboekt in de formule 3 auto van Menu en ze zijn hem daar zeker nog niet vergeten.

Stefan de Groot niet in Formule 3 Alles werd in het werk gesteld, om het budget rond te krijgen waarvan het overgrote deel zou worden gedragen door het team zelf. Het resterende gat werd door de vaste sponsors Peter van der Kolk en Gerrit van Uitert gedicht.

Wel werd verwezen naar een artikel 13 van het Masters F3 reglement waarin staat dat een rijder die aan de F3 race meedoet niet aan andere wedstrijden mee mag doen op die dag.
Echter tijdens de vorige editie in 2002 hebben zowel Jeroen Bleekemolen als Jaap van Lagen aan de Masters en aan een andere race meegedaan doordat er een uitzondering kan worden gemaakt op het bewuste artikel.
Dus, zo dacht het team en in overleg met de organisator mocht deelname van Stefan geen problemen geven, óók werd toestemming aan Renault en de sponsoren gevraagd de organisator en het team gaven uiteindelijk groen licht aan Stefan.

Als voorwaarde werd wel gesteld dat alle teams akkoord moesten gaan met het meedoen van de rijders aan andere klassen en de sportcommissarissen het goedkeuren. Het is voor buitenlandse coureurs namelijk een voordeel als ze ook aan andere races mee kunnen doen om het circuit beter te leren kennen. Voor Stefan is dit voordeel er niet meer, aangezien hij het hele jaar door op Zandvoort rijdt, ook is hij instructeur bij de Rensportschool Zandvoort!

De kans dat Stefan alsnog zou worden toegelaten door de sportcommissarissen was in alle redelijkheid aanwezig, echter bij navraag bleek dat enkele teams tegen deze beslissing zouden protesteren!

Het was dus kiezen tussen F3 en Formule Renault voor Stefan. Eigenlijk was dit geen keuze, want Stefan heeft zijn verplichtingen in het Formule Renault kampioenschap. Nu zal hij zich voor honderd procent kunnen concentreren om met zijn Geva Racing Formule Renault hoge ogen te gaan gooien.

Stefan: "Het belooft ook in de Formule Renault zeer spannend te worden en, ook al is het natuurlijk jammer dat er niet nog een Nederlander aan de formule 3 race mee doet. Toch vind ik het super om te weten dat er nog altijd mensen achter mij blijven staan, ook in de toekomst zal ik mijn steentje bijdragen om Nederland in grote internationale race's te vertegenwoordigen.

We gaan proberen om net zo'n mooie overwinning te scoren als in 2001 met de Formule Ford!".

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet