Formule 3

F3: IJzersterk startveld dertiende Marlboro Masters 2003

 Wie wordt de opvolger van Fabio Carbone

Op 8, 9 en 10 augustus wordt de dertiende editie van de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort verreden. Hoogtepunt is natuurlijk de Formule 3 race. Voor het eerst in de geschiedenis zal een voormalige winnaar, in de persoon van de Braziliaan Fabio Carbone, zijn titel verdedigen. De Nederlandse hoop is gevestigd op Robert Doornbos, uitkomend in de Marlboro-kleuren, en Charles Zwolsman. Stefan de Groot heeft zich op het laatste moment van een zitje verzekerd.

Tekst: Willem J. Staat en Roy van der Laan
Foto's: Boudewijn Pieters, Gerrie Hoekstra en PR

 

De organisatie ontving maar liefst 49 inschrijvingen voor de dertiende editie van de Marlboro Masters. De Braziliaan Fabio Carbone, dit jaar uitkomend in de F3 Euroseries voor het team van Signature Plus met een Dallara F302 Renault Sodemo, zal dit jaar als eerste coureur in de dertienjarige geschiedenis zijn titel proberen te verdedigen. De organisatie heeft hem dan ook terecht het startnummer l toegekend. De Fransman Olivier Pla, die vorig jaar als tweede eindigde en nu in de F3 Euroseries voor het team van ASM  met een Dallara F303 Mercedes HWA uitkomt, krijgt alsnog de gelegenheid om de fel begeerde 'Masters-titel' naar zich toe te trekken.

  

Uit het Britse F3 kampioenschap is door Carlin Motorsport lijstaanvoerder Alain van der Merwe ingeschreven. Alan Docking heeft de Australiër Will Davison en de Braziliaan Joao Paulo de Oliveira naar Circuit Park Zandvoort afgevaardigd. De Oliveira domineert momenteel voor het team van JB Motorsport in de nieuw uitgeschreven Duitse F3 Cup. Beiden komen uit in een Dallara F302/3 Mugen.

Ook de inschrijvingen van Opel DTM coureur Alain Menu mogen niet onderschat worden. Menu Motorsport heeft Rob Austin en Adam Carroll ingeschreven, beiden met een Dallara F302/3 Opel Spiess.

Uit het Italiaanse kampioenschap is Fausto Ippolitti door Team Target aangemeld voor deelname. Ippolitti voert op dit moment de stand in het Italiaanse kampioenschap aan met een Dallara F302 Opel Spiess. Onze zuiderbuur Gregory Franchi komt eveneens in deze serie uit voor het team van Lucidi Motors en kan prat gaan op enkele goede klasseringen.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet