IndyCar

Champcar: Junqueira wint Road America

De Braziliaan Bruno Junqueira scoorde samen met zijn teamgenoot Sebastien Bourdais een dubbeloverwinning tijdens de totaal verregende Mario Andretti Grand Prix op Road America, een van de mooiste circuits ter wereld. Oorspronkelijk was deze wedstrijd van de kalender geschrapt maar werd door interventie van Mario Andretti uiteindelijk gered. Heftige regenval zorgde ervoor dat de wedstrijd uiteindelijk met uren vertraging met een gereduceerde afstand van 34 ronden alsnog van start ging. 

Tekst: Willem J. Staat

De Braziliaan Bruno Junqueira won zijn eerste CART race dit seizoen voor het team van Newman Haas. Nadat de wedstrijd met uren vertraging alsnog van start was gegaan, domineerden de Newman Haas Lolas van Junqueira en Bourdais.De Fransman was door het team duidelijk te verstaan gegeven dat hij Junqueira alleen maar mocht volgen en zeker niet mocht winnen om de kampioenskansen van de Braziliaan open te houden. Het Newman Haas duo reed foutloos naar de zege en de Braziliaan kreeg de leiding in de tussenstand a.h.w. in de schoot geworpen. De gedoodverfde titelkandidaat Paul Tracy verspeelde al zijn kansen al na drie ronden na de herstart.

De Canadees wilde zijn teamgenoot Carpentier al te gretig van de derde plaats verdringen, en kwam daarbij op het vuile gedeelte en belandde in de grindbak, evenals zijn collega's Jourdain en Monteiro, die er ieder afzonderlijk ook nog eens afgingen. De Canadees Alex Tagliani die in de vrijdagtraining na een enorme crash met de Fittipaldi Dingman bolides zijn auto afschreef, finishte als derde.Tagliani haalde in de media overigens fel uit naar Mario Haberfeld, die vermoedelijk hetzelfde lot wacht als Tiago Monteiro en Mario Dominguez, die door CART na hun domme escapades in Vancouver on probation zijn gezet.Tagliani kon na de reguliere stop veel terrein goed maken. 

Mad Max Papis reed voor het team van Craig Pollock een ijzersterke wedstrijd enfinishte als vierde en bezorgde het PK resultaat haar beste resultaat dit seizoen. Patrick Carpentier, als derde gestart, finishte tenslotte als vijfde nadat hij in de slotfase de Brit Darren Manning, die met zijn Reynard eveneens goed presteerde.Manning moest met versnellingsbakproblemen zijn vierde plek prijsgeven aan de Canadees, die zijn fraaie uitgingspositie met een weinig vlekkeloos verlopen pitstop totaal verspeelde. 

Ryan Hunter Reay zag een fraaie vijfde plek voor het American Spirit Team vanStefan Johansson in rook opgaan, nadat hij wegens speeding in de pitlane een stop/go penalty moest ondergaan en finishte uiteindelijk als negende voor zijn teamgenoot Jimmy Vasser. Overigens waren er nog enkele interessante geruchten op Road America. CART zou in 2004 nog meer op de stratencircuits willen rijden, bovendien zou CART pakket omgedoopt worden tot CART ROCKS. Men zou met diverse rockbands onderhandelen voor een combinatie van racen en rocken!Anderzijds duiken er eveneens geruchten op dat het Team van Newman Haas eveneens de CART series gaat verlaten voor de rivaliserende IRL Series. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet