Porsche Cups

Porsche Supercup: Sebastiaan Bleekemolen achtste op Hockenheimring

Hockenheim, 3 augustus 2003. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) is als achtste geëindigd in de achtste race om de Michelin Porsche Supercup op de Hockenheimring Baden-Württemberg in het voorprogramma van de Duitse Formule 1-Grand Prix. Vier plaatsen voor zijn vader Michael Bleekemolen (Aerdenhout) was hij daarmee de best geklasseerde rijder van Team Bleekemolen, het enige Nederlandse team in deze prestigieuze merkencup. Evert Kroon (Bosch en Duin) had een minder succesvol weekend: hij beschadigde zijn wedstrijdauto in de vrije training zwaar en kwam daardoor op de Hockenheimring verder niet meer in actie.

Tekst: PR

 

De kwalificatie leverde voor Sebastiaan Bleekemolen de elfde startplaats op, Michael Bleekemolen kwalificeerde zich als veertiende. Sebastiaan was niet geheel tevreden: "In de vrije training zat ik er nog goed bij, terwijl ik op oude banden reed. Ik had mijn set nieuw rubber bewaard voor de tijdtraining, maar dat leverde me niet het gehoopte voordeel op. Eigenlijk had ik wel op een plaats bij de eerste acht of negen gerekend."

Tekst: PR

 

De kwalificatie leverde voor Sebastiaan Bleekemolen de elfde startplaats op, Michael Bleekemolen kwalificeerde zich als veertiende. Sebastiaan was niet geheel tevreden: "In de vrije training zat ik er nog goed bij, terwijl ik op oude banden reed. Ik had mijn set nieuw rubber bewaard voor de tijdtraining, maar dat leverde me niet het gehoopte voordeel op. Eigenlijk had ik wel op een plaats bij de eerste acht of negen gerekend."De wedstrijd over 15 ronden omschreef Sebastiaan Bleekemolen als "een leuke race. Ik heb een spannend gevecht gehad met Tim Bergmeister en Alessandro Zampedri. Op een bepaald moment verremde Zampedri zich en moest ik hem ontwijken, waardoor ik spinde en twee plaatsen verloor, maar gelukkig kon ik er nog drie terugpakken. Zo werd ik uiteindelijk achtste. Ik heb het idee dat we de auto steeds beter onder de knie krijgen en ook leren wij als rijders er het nodige bij. Typische Porsche-technieken, zoals het optimale gebruik van de remmen en het ABS." Michael Bleekemolen kwam al in de tweede ronde tot stilstand, toen enkele auto's voor hem crashten. "Daardoor verloor ik de nodige plaatsen en veel meer zat er daarna ook niet meer in. Maar de handling was goed, hopelijk houden we dat zo."

Uitslag:
1. Stippler (Dui), 15r. in 28.11,023 min. (gem. 146,062 km/u).
2. Graf (Dui), op 0,432 min.
3. Huisman (Ned), op 5,362,
8. Sebastiaan Bleekemolen (Ned), op 24,770,
12. Michael Bleekemolen (Ned), op 29,843.

Stand na 8 races:
1. Henzler, 124 punten,
2. Kaffer, 118,
3. Stippler, 114,
7. Sebastiaan Bleekemolen, 54,
11. Michael Bleekemolen, 40,
17. Kroon, 12.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet