Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Tim Coronel doet goede zaken op Spa-Francorchamps (lang)

1560 spaalfa9

In de training was de Italiaan Maurizio Campani de snelste, voor... Boy Zentveldt. De jonge, snelle coureur (vorig jaar vierde in de Pearle Alfa 147 Challenge, twee jaar geleden nog tweede in de Alfa 156 Challenge) maakte tot nu toe een dramatisch seizoen door. Op Spa-Francorchamps hadden Boy en zijn team Automotive Systems hun zaakjes goed voor elkaar. Rory Bertram en Sandor van Es deelden de tweede rij, gevolgd door klassementsaanvoerder Tim Coronel. Phil Bastiaans, dit seizoen al twee keer winnaar in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge, kwam niet verder dan de negende tijd.

1554 spaalfa3

Chaos
Vlak na de start ontstond er een chaos doordat een van de Alfa's al zijn olie verloor. "Toen ik aan kwam rijden, zag ik opeens overal gespinde auto's staan", aldus Sandra van der Sloot, gestart vanaf de 24e plek. "Ik kon er gelukkig door het gras en zonder schade langs." Dit laatste kon niet iedereen zeggen. Van de zes rijders van het Cable1-CEB Racing Team vonden er drie hun Waterloo in de derde bocht: Berend Gesman, Oscar Middeldorp en Jan-Joris Verheul. Het mag duidelijk zijn, dat op dat moment de safety car in de baan kwam.

Nadat het veld weer was losgelaten, was het voor de toeschouwers nog niet voorbij met het spektakel. Rory Bertram passeerde Sandor van Es terwijl er met de gele vlag werd gezwaaid. De jonge coureur van Tempo Team Racing kreeg een 'stop & go' van de wedstrijdleiding, een straf die Bertram negeerde. Rory kreeg vervolgens een zwarte vlag en werd gediskwalificeerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet