Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Dayzers Racing Team supersnel op Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps (B), 26 juli 2003. Het Dayzers Racing Team, uitkomend in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge, leek op het circuit van Spa-Francorchamps op weg naar de derde podiumplaats op rij. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) lag op de derde plaats toen hij door een tegenstander hard werd geraakt. Met een beschadigde voorwielophanging viel Sebastiaan terug naar de uiteindelijke vierde positie. Hij staat nu op de derde plaats in het tussenklassement. Allard Kalff (Zandvoort) had ook zicht op een ereplaats, helaas gaf zijn motor de geest. Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn) werd netjes zesde.

Tekst: PR Dayzers 
 

De vierde race van de Pearle Alfa 147 GTA Challenge viel samen met de eerste wedstrijd van de 'European Alfa Challenge'. Naast de Nederlanders kwamen ook de Italiaanse Alfa 147 GTA-coureurs in actie. De rijders van het Dayzers Racing Team kenden weinig geluk tijdens de kwalificatietraining. Door goed samen te werken (slipstreamen) leken ze op weg naar een goede startpositie. Helaas werd de tijdtraining in hun beide snelle ronden onderbroken vanwege een ongeval op de baan. Allard Kalff moest daardoor genoegen nemen met de vijftiende startpositie (achtste Nederlander), meteen gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen. Sandra van der Sloot kwalificeerde zich als 24ste.

In de race toonden de rijders hun snelheid. Sebastiaan won in de eerste halve ronde maar liefst tien plaatsen, Allard volgde in zijn kielzog en schoof zes posities op naar voren. Sandra verschalkte bij de start meteen zeven tegenstanders. Na een safety car-procedure, vanwege enkele aanrijdingen in de eerste ronde, werkte Bleekemolen zich verder naar voren. Hij passeerde de ene na de andere tegenstander en stuitte al snel op Rory Bertram, die de derde plaats in handen had. Sebastiaan: "Ik kon Rory vrij gemakkelijk passeren. Tijdens mijn inhaalmanoeuvre gaf hij mij echter een forse tik, waarbij mijn voorwielophanging beschadigde. Daardoor viel ik terug naar de uiteindelijke achtste plaats algemeen en de vierde plek in het Nederlandse veld. Positief is dat ik in het algemeen klassement van de vijfde naar de derde plaats ben doorgeschoven."

Allard Kalff lag al snel op de vijfde plaats algemeen. Helaas ging op dat moment zijn motor stuk. "Desondanks heb ik een goed gevoel aan de race overgehouden", vertelde hij. "We hebben als team laten zien dat we erg competitief zijn. Ik verwacht veel van de rest van het seizoen, om te beginnen tijdens de Marlboro Masters op 10 augustus op Circuit Park Zandvoort!"

Sandra van der Sloot zag na een goede start opeens allemaal auto's her en der op en naast de baan staan. "Er lag een oliespoor, waarop enkele auto's waren uitgegleden. Ik kon mijn race gelukkig door het gras vervolgen", aldus de snelle jongedame. Ondanks wegliggingsproblemen in de slotfase van de race, eindigde Sandra als dertiende algemeen (zesde in het NK).

Uitslag Pearle Alfa 147 GTA Challenge:
1. Tim Coronel, 10 ronden 32:06.875;
2. Boy Zentveldt, op 4,752;
3. Phil Bastiaans, op16,797;
4. Sebastiaan Bleekemolen, op 23,405;
6. Sandra van der Sloot, op 38,619;
11. Allard Kalff, op 1 ronde.

Stand na 4 races:

1. Tim Coronel 65; 2. Phil Bastiaans 58; 3. Sebastiaan Bleekemolen 45, 9. Allard Kalff 23; 10. Sandra van der Sloot 21

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet