DTM

DTM: Artikel in Zwitsers boulevardblad zorgt voor opschudding

Een artikel in het Zwitserse boulevardblad "Blick" zorgt voor opschudding in het DTM-circus. Journalist Roger Benoit, normaliter vooral actief in de Formule 1, schreef op vrijdagochtend in de grootste Duitstalige krant van de Alpenrepubliek over mogelijke omkoping en bedrog in de DTM, waaraan zich Mercedes-Benz schuldig zou maken. Vandaag meldt Benoit dat Mercedes-perswoordvoerder Wolfgang Schattling heeft aangekondigd juridische stappen te overwegen.

Tekst: René de Boer

"Geeft Mercedes overwinningen weg?" luidde de suggestieve kop boven het artikel van Benoit in "Blick" van vrijdag. En gaat verder: "Bij een recent diner vertelde de sportdirecteur van een van de vijf grootste autoconcerns ter wereld tegenover Blick: 'Mercedes heeft bij ons een keer gevraagd of wij aan de DTM wilden meedoen. Ze zouden ons zelfs een overwinning garanderen. Natuurlijk hebben wij direct bedankt.'" Daarmee is de koek in het gewraakte artikel nog niet op. Speculaties ("na vijf overwinningen van Mercedes kan of moet men voor het eind van het seizoen nog op minstens een zege voor Opel of Audi rekenen.") en verdachtmakingen ("Mercedes ondersteunt naar verluidt zelfs zijn twee enige rivalen met financiële middelen") werpen een negatief licht op het DTM-circus, waarin met Marcel Fässler en Alain Menu twee Zwitserse coureurs actief zijn.

Het artikel eindigt met de opmerking: "In 2003 heeft men (Mercedes;RdB) na de Audi-overwinning in 2002 (kampioen Aiello) weer alles in de hand. Men is ongeslagen. Dan maakt het ook niet uit wanneer in de laatste vijf races de Mercedes-fabrieksrijders Schneider, Albers, Fässler en Alesi ten gunste van Audi of Opel een keer wat langer het rempedaal intrappen. Misschien zelfs al zondag in Donington?" 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet