IndyCar

IRL: Bryan Herta wint Michigan

Met de zege van Bryan Herta op MIS hebben alle AGR Team coureurs dit seizoen één of meerdere wedstrijden op hun naam geschreven. Herta domineerde reeds in qualifying.

 Herta

Adembenemende finish tussen AGR Teamgenoten Herta en Wheldon. Foto: honda

AGR andermaal dominant
Het AGR Racing behaalde met haar vier coureurs in elf races maar liefst 7 overwinningen in de IRL series dit seizoen. Van de 200 ronden tellende wedstrijd op Michigan reed Herta ruim 159 ronden op kop. Alleen in de slotfase leek de zege van Herta even in gevaar te komen door een angstaanjagende crash in de 179e ronde.
De Amerikaan Townsend Bell verloor in een groep auto's de controle over zijn bolide. Voor Ganassi coureur Jacques Lazier was er geen enkele ruimte meer, vervolgens werd Lazier getoucheerd door de Japanners Matsuura en Yasukawa. In de enorme ravage bleven vrijwel alle coureurs nagenoeg ongedeerd. Eerder in de wedstrijd was een monteur van het Red Bull Cheever Team in de pitlane door een wiel getroffen en moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Herstart
Na de herstart werd Herta het leven nog zuur gemaakt door zijn teamgenoten Dan Wheldon en Tony Kanaan. De als derde geklasseerde Tomas Scheckter haalde na de wedstrijd uit richting Dan Wheldon. "Hij blokt iedereen af, maar onder elkaar doen die AGR jongens het ook." stelde hij zijn mening enigszins bij.

Ganassi zet Manning aan de kant
De Brit Darren Manning werd bij Ganassi Racing vervangen door de Jacques Lazier. Manning zou volgens insiders te weinig resultaat hebben geboekt. Ook 2003 kampioen Scott Dixon en Ryan Briscoe zouden bij Ganassi wegens gebrek aan resultaat behoorlijk onder druk staan. Insiders verwachten dat beiden het seizoen bij Ganassi niet zullen voltooien.

UITSLAG
1. Bryan Herta (USA) Dallara Honda 200 ronden
2. Dan Wheldon (GB) Dallara Honda 200 ronden
3. Tomas Scheckter(ZA) Dallara Chevrolet 200 ronden
4. Tony Kanaan(BR) Dallara Honda 200 ronden
5. Sam Hornish jr.(USA)Dallara Toyota 200 ronden
6. Buddy lazier(USA) Dallara Chevrolet 200 ronden
7. Scott Sharp(USA) Panoz Honda 200 ronden
8. Dario Franchitti(GB)Dallara Honda 200 ronden
9. Patrick Carpentier(USA) Dallara Toyota 199 ronden
10.Ryan Briscoe(AUS) Panoz Toyota 199 ronden.

tekst Willem J.Staat

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet