GT

FIA GT: Marc Goossens zet Zwaan's Racing Viper op een zesde positie


 

Aan het begin van de vrijdagmiddag zet Marc Goossens de Zwaan's Racing Viper op een keurig zesde kwalificatie positie neer. Hiermee is de witte Viper, voorzien van de nodige nieuwe sponsoren, als tweede snelste Viper gekwalificeerd voor de race van morgen. "Ik ben zeer tevreden met de tijd (2:18.149) veel meer zat er vandaag niet in," verklaart Marc Goossens. Daar het team geen gebruik maakte van speciale kwalificatiebanden en de buitentemperatuur aanzienlijk hoger was dan gisterenavond is de tijd des te meer prima te noemen.


Tekst en foto's: PR

Op donderdag verliepen de vrije trainingen en kwalificatie sessies niet geheel zonder slag of stoot. Bandenleverancier Dunlop had een nieuwe band meegenomen, maar deze was niet geschikt voor de Chrysler Viper. De band was van een zachtere compound wat veel onderstuur opleverde. Daarnaast kende de band een snelle drop off, wat wil zeggen dat de kwaliteit ervan snel achter uit ging. Doordat het reglement vereist dat alle rijders op een auto vijf ronden moeten rijden in het donker bleef er weinig tijd over op donderdagavond om te werken aan een goede set up. Daarop besloot het team de auto op een aantal punten te veranderen en over te stappen naar de 'oude' bekende banden en daarmee de kwalificatie te doen van zaterdag middag. Met het mes tussen de tanden ronde Goossens het 6948 m. lange circuit in de Ardennen in een tijd die goed bleek te zijn voor de zesde plaats op de startgrid voor de race van morgen.

"We gaan proberen om morgen ons eigen tempo te rijden. Klaus Abbelen zal de start voor zijn rekening gaan nemen en door onze strategie zullen we in de eerste uren waarschijnlijk wat positie gaan verliezen, maar we willen zondag om 16:00 de finish halen, aldus rijder en mede-teameigenaar Arjan van der Zwaan.

Het verloop van de race is te volgen via de website van het team.( www.zwaansracing.com ), hier zullen met enige regelmaat update op komen te staan. Op de website van de Proximus 24 uur van Spa ( www.spa24hours.com ) is mogelijk om 'live' de stand van de race te volgen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet