GT

FIA GT: 24H: VDP-Saleen verijdelt all-Ferrari-frontrow

Géén regen vanmorgen voor de derde en dus beslissende kwalificatiesessie.
De scherpe 2:15.718 die Cappellari-Gollin-Bryner- in de eerste sessie hadden gelukt hield stand zodat de Ferrari 550 Modena morgen klokke 16.00 uur vanop de pole van start mag. Naast de fraaie Italiaan evenwel geen tweede Ferrari want via een 2:16.654 verijdelde de Saleen S7-R van Van de Poele-Konrad-Seiler een volledig rode eerste startlijn.
VDP onttroont Anthony Kumpen weliswaar als snelste Belg maar met hun 2:17.072 van de eerste sessie behouden de Limburger, Alliot, Hart en Hezemans wel hun stek op de tweede startrij.

De snelste Lister Storm, deze van Sterckx-Pccini-Lancieri verhuist naar de derde startrij en wordt geflankeerd door de Chrysler Viper van Zwaan's Racing - net geen drie seconden sneller dan gisteren - met Gelenaar Marc Goossens als topper.
Titelverdediger Vincent Vosse, bijgestaan door Bouchut en Patrick Huisman gaat met de Viper als zevende van start met de tweede Saleen van Erdos-Newton-Chaves naast zich. Gounon-Policand-Cadei (Ferrari 550 MOdena) en Verdon-Roe-D.Huisman-Zadra sluiten de top 10 af.

Tom Coronel vervangt Bas Leinders
Alweer géén Lister nr.14 op de baan in deze derde kwalifikatiesessie. De wagen start morgen bijna zeker, zij het helemaal achteraan en met Tom Coronel als vervanger van Bas Leinders! Diens crash in de Source waarbij de Lister op een nog natte witte lijn slipte en tegen de muur smakte wordt de Limburger bijzonder zwaar aangerekend. Een verhaal dat mogelijk nog een gerechtelijk staartje krijgt.

De Zakspeed Viper van Mollekens-de Radigues-Lamy, tot dusver nog zonder chrono, lukte een 2:21.028, goed voor de snelste G2-tijd en een 13de stek algemeen. De Corvette van Bouvy-Selleslagh-Vannerum doet quasi even goed met een vijftiende stek op de grid, net voor de Seat Toledo van Didier Defourny.

In de N-GT-klasse domineren de Ferrari's 360 Modena van Davis-Turner-Smith en Mullen-Burt-Kirkaldy. De Freisinger Porsche van Ortelli-Lieb-Dumas, derde, staat een dikke halve seconde bij de snelste Ferrari in het krijt.
De tweede Freisinger Porsche, deze van Longin-Van Hooydonk-Gardel-Gomez staat negende in N-GT en draait zo'n drie seconden trager dan de pole. De G3-klasse wordt aangevoerd door de Porsche van Delcour--Deman-Scharmach.

Tekst: AUTOSPORT.BE
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet