DTM

DTM: Jean Alesi snelste tijdens DTM-test DoningtonJean Alesi voelde zich weer thuis in de natte omstandigheden op Donington. In de middag bewees hij dit met prima tijd.

Mercedes-Benz-fabriekscoureur Jean Alesi, vorig jaar winnaar op Donington, was de snelste tijdens de testdag voor de zesde ronde van de DTM op het circuit in de Britse Midlands. In laatste van de twee testsessies van elk anderhalf uur, die in de regen plaatsvonden, reed Alesi de snelste rondetijd van 1.39,572 minuten. In de ochtendsessie was hij tweede achter merkgenoot Bernd Schneider (1.39,745) en Audi-coureur Mattias Ekström. In de middag was Schneider tweede voor Peter Dumbreck, die met zijn Opel in de ochtend lange tijd de ranglijst aanvoerde.

Tekst: René de Boer
Fotografie: Boudewijn Pieters
Christijan aan de achterkant van de paddock.

Christijan Albers, die na vijf van de tien races aan de leiding staat in de kampioenschapsstand van de DTM, was vijfde in de ochtend en vierde in de middag, waarbij zijn achterstand op Alesi met 0,829 seconden behoorlijk groot was. Jeroen Bleekemolen beleefde in de eerste test een excursie in de grindbak en werd op plaats 17 genoteerd, in de middag was de coureur uit Aerdenhout de derde Opel-rijder op positie nummer 14.Jeroen maakt zijn eerste meters in een DTM auto op Donington. Bij het verlaten van de (gemetselde!) pitbox kijkt zijn teambaas goedkeurend toe.Stefan Mucke had op Donington een aparte lijn te pakken. De vonken kwamen eraf.Bernd Maylander was wat minder gelukkig. Op de zeer natte baan in de ochtend verloor hij de controle en moest dit met een figuurlijke bui kiezelstenen uit de grindbak bekopen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet