Formule 1

Grote kans terugkeer Spa op Formule 1-kalender

Bernie Ecclestone heeft de Waalse minister Serge Kubla laten weten dat hij "honderd procent achter de terugkeer van de Grand Prix op Spa" staat. In het slechtste geval komt de race pas in 2005 op de kalender in plaats van 2004, aldus de politicus in een radio-interview. 

 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Spa-Francorchamps.be

Ecclestone "honderd procent achter terugkeer"
De kans dat de Grote Prijs van België op de Formule 1-kalender terugkeert, wordt hoe langer hoe groter. Afgelopen week overlegde Bernie Ecclestone met de Waalse minister van economische zaken Serge Kubla. Ecclestone had toegezegd dat hij "honderd procent achter de terugkeer van de Grand Prix op Spa" staat, aldus de politicus. De race op het Ardennencircuit werd dit seizoen van de kalender verwijderd, omdat de vorige Belgische regering eerder dan de Europese afspraak tabaksreclame in de sport wilde verbieden. Die beslissing is onlangs door een speciale senaatscommissie teruggedraaid. 

Grand Prix in slechtste geval pas in 2005
"Meneer Ecclestone zei me dat hij alles zal doen om de Grand Prix terug naar Spa-Francorchamps te brengen " zelfs voor volgens jaar al," zei minister Kubla in een interview met de Waalse radio. "Daarvoor zag hij twee mogelijkheden: als vervanger van een andere Grand Prix óf een overeenkomst sluiten met de teams om een andere datum te vinden." Kubla was zeer positief gestemd over de toekomst van de Belgische race: "Het ergste dat nu nog kan gebeuren is dat de Grand Prix in 2005 terugkomt en niet in 2004." Overigens liet Frank Williams zich onlangs ontvallen dat hij vermoed dat Ecclestone de Belgische Grote Prijs al op de kalender van 2004 heeft vastgezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet