Formule 1

Formule 1: Gianmaria Bruni vanaf Duitsland testrijder Minardi

Minardi heeft vandaag testcoureur Gianmaria Bruni gecontracteerd. De komst van de Italiaan naar het team wordt gefinancierd door een van groep Italiaanse investeerders. 'Gimmi' is tweede in de tussenstand van het Euro 3000-kampioenschap en won in 2001 een race in het Brits Formule 3. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Minardi contracteert testcoureur 'Gimmi'
European Minardi Cosworth maakte vandaag (dinsdag) bekend dat zij Gianmaria Bruni heeft aangetrokken als test- en reservecoureur. De 22-jarige Romein neemt gedurende de rest van dit seizoen deel aan alle vrijdagmorgentests. Hij komt ook in actie tijdens de testdagen in Monza, begin september. 'Gimmi' staat momenteel tweede in de tussenstand in de Euro 3000 Series. In 2001 won hij een race in het zwaarbevochten Brits Formule 3-kampioenschap. Het nieuws komt daags nadat Justin Wilson naar Jaguar vertrok en werd vervangen door Nicolas Kiesa.  

Project van groep Italiaanse investeerders
Volgens het persbericht van Minardi heeft een groep Italiaanse investeerders ervoor gezorgd dat Bruni bij het team aan de slag kan. De groep had Minardi gevraagd "een mogelijkheid te selecteren voor een jong Italiaans talent om zijn talent te demonstreren." "Vanzelfsprekend heeft deze groep investeerders met meerdere teams over hun voorstel gesproken," zei Minardi-directeur Paul Stoddart. "We zijn blij dat zij uiteindelijk bij Minardi zijn terechtgekomen vanwege de natuurlijke fit tussen het team en hun doelstelling. Ik ben er zeker van dat hij een goede toevoeging aan het team is." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet