Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Eerste race European Alfa Challenge op Spa-Francorchamps

Op zaterdag 26 juli wordt op Spa-Francorchamps de vierde ronde van de Pearle Alfa 147 GTA Challenge verreden. De wedstrijd, verreden in het voorprogramma van de 24 uren van Spa-Francorchamps, is tevens de eerste race van de European Alfa Challenge. Het belooft een spannende race te worden!

Tekst: Roy van der Laan

De strijd om de titel in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge is zonder meer spannend. Na drie races is de marge binnen de top vier slechts zes punten. De grootste kanshebber op Spa-Francorchamps is waarschijnlijk Phil Bastiaans. De Limburger won al twee races in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge en hij heeft veel ervaring, ook op het prachtige circuit in de Belgische Ardennen. Andere kanshebbers zijn Phils teamgenoot bij Tempo Team Racing Rory Bertram (tweede tijdens Italia a Zandvoort), regerend kampioen Sandor van Es en Sebastiaan Bleekemolen. Daarnaast zullen Tim Coronel en Berend Gesman er alles aan doen om hun mooie posities in het algemeen klassement (eerste en vierde) te verdedigen.

Voor diverse rijders is er veel aan gelegen om zich op Spa-Francorchamps in de kijker te rijden. Toppers als Boy Zentveldt, Allard Kalff en Sandra van der Sloot presteren tot nu toe niet zoals we van hen gewend zijn.

'Europees' kampioenschap
Naast de strijd om de Pearle Alfa 147 GTA Challenge rijden de dames en heren coureurs ook om de ereplaatsen in de European Alfa Challenge, een duel tussen de deelnemers aan de Nederlandse en Italiaanse Alfa 147 GTA Challenge. Dit kampioenschap bestaat uit drie evenementen. Naast de race op Spa zullen ook Zandvoort (Marlboro Masters, 10 augustus) en Monza (Finaleraces, 19 oktober) het strijdtoneel vormen. De races voor het European Alfa Challenge kampioenschap beloven veel spektakel, daar het startveld uit ongeveer 50 auto's zal bestaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet