IndyCar

Champcar: Bourdais zegeviert in San José

De Fransman Sebastien Bourdais won de slijtageslag op het stratencircuit van het Califonische San José, waarbij 50% van het deelnemersveld slechts het zwart-wit geblokt zag.

 Bourdais

Bourdais boekte zijn derde achtereenvolgende overwinning op het moordende stratencircuit van San José. Foto: Champcar

Bourdais onverwoestbaar.
"Eigenlijk heb ik de overwinning aan mijn team te danken. Die Lola was hier in San José meer een tank dan een raceauto" prees de Fransman zijn team. Paul Tracy die zijn Franse aartsrivaal op ruim 3 secs. volgde zag nauwelijks mogelijkheden om Bourdais voorbij te steken. "Eigenlijk maakte hij maar één klein foutje in de hairpin, en daarna werd hij alleen maar sneller!" Het Forsythe Team besloot met Paul Tracy op de tweede plek voor de punten te kiezen. De Spanjaard Oriol Servia, die bij Newman Haas de geblesseerde Bruno Junqueira vervangt eindigde wederom met een derde plek op het podium. Ronnie Bremer, door financiele perikelen overgestapt naar Dale Coyne Racing had evenals zijn voormalige HVM Teamgenoot Björn Wirdheim de leiding enige tijd in handen.

Lay-out circuit roept vragen op
"Dit is het ruwste circuit waarop ik ooit gereden heb, becommentariëerde Bourdais het circuit van San José na afloop. Op twee plaatsen kruiste het circuit n.b. spoorrails, die de auto's bijna lanceerden. De vierde linker bocht eiste zijn tol volkomen. Vijf deelnemers eindigden onvrijwillig in het beton.

UITSLAG
1. Sebastien Bourdais(F) Lola Cosworth 93 ronden
1.45.42.889 (gem 123.003 km/u)
2. Paul Tracy (CDN) Lola Cosworth 93 ronden
3. Oriol Servia(ES{) Lola Cosworth 93 ronden
4. Justin Wilson(GB) Lola Cosworth 93 ronden
5. Mario Dominguez(MEX) Lola Cosworth 93 ronden
6. Timo Glock(D) Lola Cosworth 93 ronden
7. Ronnie Brmer(DK) Lola Cosworth 93 ronden
8. Björn Wirdheim(DK) Lola Cosworth 93 ronden
9. Alex Tagliani(CDN) Lola Cosworth 89 ronden

tekst Willem J.Staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet