Formule 1

Formule 1: Verspreking Paul Stoddart: Wilson heeft contract voor 2004

Justin Wilson rijdt volgend jaar zeker in F1, aldus Paul Stoddart gisteren tegenover de pers. De Minardi-directeur lijkt zich versproken te hebben, want vandaag wilde hij niets meer zeggen. Geruchten brengen Wilson al weken in verband met zowel Jaguar als BAR. Vooral de eerste optie zou logisch zijn voor Stoddart, omdat zijn team met motoren van Jaguars zusterbedrijf Cosworth rijdt. Getalenteerde coureurs debuteren vaker bij Minardi " denk bijvoorbeeld aan Mark Webber en Fernando Alonso. Wilsons' manager Jonathan Palmer laat niets los over de mogelijkheden voor 2004. 

 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Peter van Egmond


Justin Wilson volgend jaar zeker in F1, aldus Stoddart
De kans is zeer groot dat Minardi-coureur Justin Wilson ook in 2004 in Formule 1 rijdt. Dat is althans de mening van Paul Stoddart, die zich dat gisteren (woensdag) tegen de pers liet ontvallen. "Hij heeft in zijn eerste jaar genoeg gedaan om volgend jaar in Formule 1 te rijden," zei de Directeur van Minardi-Cosworth. "Ik heb zijn contract en ik wil 'm zeker hebben behoudens dat we hem niet aan een ander team hebben overgedaan." Het lijkt er overigens op dat Stoddart zich versproken heeft. Vandaag wilde de Australiër namelijk niet meer kwijt dan dat "op het moment geen overeenkomsten gesloten zijn" en dat hij "de deal die wordt besproken" niet wilde verknallen.  

Geruchten brengen Wilson in verband met Jaguar en BAR
De afgelopen weken werd al gespeculeerd dat Wilson volgend jaar bij Jaguar zou instappen. Hij zou daar Antonio Pizzonia moeten vervangen. Dat lijkt een logische optie, omdat het Stoddart in de gelegenheid stelt een beter contract met Jaguars zusterbedrijf Cosworth te sluiten voor het leveren van motoren. Andere geruchten brengen Wilson in verband met BAR-Honda, maar het is onwaarschijnlijk dat men daar twee Engelse coureurs willen hebben " Jenson Button heeft al een contract met het Honda-fabrieksteam. 

Talent debuteert vaker bij Minardi; Palmer laat niets los
Minardi heeft een naam hoog te houden als het gaat om getalenteerde coureurs hun Formule 1-debuut te geven. Jaguar-coureur Mark Webber, die eind vorig jaar bij Minardi vertrok, is één van de verrassingen van het seizoen. Daarvoor reed Renault-rijder Fernando Alonso voor het kleine Italiaanse team. In een iets verder verleden debuteerden Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli bij Minardi " zij rijden nu voor Jordan respectievelijk Renault. Overigens wilde Wilsons manager, Jonathan Palmer, niets loslaten over de plannen voor 2004: "We richten ons op wat we dit jaar doen. Ik weet niet wat hij gaat doen. Justin is 'handelswaar' en Minardi heeft het voor het zeggen." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet