WTCC

Comeback Zanardi in ETCC?

Ex Champcar kampioen Alex Zanardi testte gisteren onverwachts voor het team van Roberto Ravaglia dat door BMW in het ETCC ondersteund wordt.De Champcar coureur die in 2001 bij een dramatisch ongeval op de Lausitzring beide benen verloor overweegt een come-back.En hij is niet de enige coureur zonder benen.

tekst en foto: Willem J. Staat 

 

Alex Zanardi testte gisteren voor het team van Roberto Ravaglia in Misano, waarbij een complete ETCC afstand van 14 ronden gesimuleerd werd.Op de auto was een door Faidel ontwikkeld systeem toegepast, dat speciaal voor gehandicapte bestuurders ontwikkeld is.Zanardi was 3,5 secs. langzamer dan teamgenoot Giovanardi, die 1.42.90 op de klokken zette."Tijden hadden geen prioriteit, wij waren ons alleen op het Faidel systeem aan het concentreren, zodat ik de totale controle over de auto kan krijgen" aldus Zanardi."Alleen wanneer ik voldoende vertrouwen in het systeem heb, dan wil ik Giovanardi's tijden tot op 2/10e van een sec.  benaderen."Op 28 augustus zal Zanardi weer testen op het circuit van Adria, en de verwachting is dat Ravaglia op 28 Oktober in Monza een derde BMW voor Zanardi in zal zetten. 

Toch is dit eigenlijk niets nieuws.

De Argentijn Adrian Hang, die midden negentiger jaren regelmatig in de Formule Opel op Zandvoort actief was, verloor in 1996 bij een zware crash met een Formule Super Renault op Monza eveneens beide benen. De Argentijn komt in het Italiaanse toerwagenkampioenschap, het CIVT in de N4 klasse met een Rover 200 uit. Hang won dit seizoen meerdere races en lijkt zelfs op weg naar het kampioenschap te zijn. In 1999 werd hij kampioen in de klasse 2 van het Argentijnse kampioenschap, en won in 2000 in Super Productie de klasse 3 met een Volkswagen Golf. Hang rijdt met een soortgelijk systeem als hetgeen Ravaglia gisteren getest heeft. De Rover van Hang wordt ingezet door het team van het Team van Technosport, dat in Varano gestationeerd is. Adrian Hang is 31 jaar. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet