Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders heerst tijdens Zolder Super Prix (lang)

Na afloop spraken we nog even met Renate Sanders, lijstaanvoerster van de Ladies Cup. "Voor de Ladies Cup was het niet echt een race. Sheila Verschuur, mijn directe concurrente stond op een 24ste plaats en ik tiende. Ik heb wel een leuke race gereden. Was lekker op dreef en ook wat mensen in kunnen halen. Alleen ging ik op driekwart van de race in chicane voor het rechte stuk nog een keer echt op twee wielen, waardoor ik ook weer drie plaatsen verloor. Daarna dus weer aan de slag om die plaatsen in te lopen. Ik ben nog wat mensen gepasseerd en tiende geworden. De strijd om de Ladies titel gaat prima ik heb nu 10 punten voorsprong op Sheila."

1449

Andrea Maathuis werd derde Ladie, maar was niet tevreden over het weekeind.

Duidelijk minder goed verliep het weekend voor de als derde Lady geëindigde Andrea Maathuis. "Het ging heel erg slecht. Na een rondje of drie deden mijn remmen het niet meer. Verder was ik "zeker in de beginfase- beducht op de acties van anderen. Af en toe zag je voor je een enorme stofwolk en wist je niet precies wat daar gebeurde. Dat lift je even het gas, om maar niet in de schade te rijden. Zeker wanneer je remmen ook niet optimaal zijn. Op een gegeven moment kwam ik wat meer in gevecht met iemand voor mij, maar daarbij verloren we samen ook weer wat tijd, waardoor het achter mij in een keer ook weer dringen werd. Door die remmen moest ik steeds vroeger remmen en begon ook steeds meer te glijden. Gelukkig wel een podiumplekje, alhoewel ik nog bijna te laat was voor de prijsuitreiking, omdat ik niet precies wist waar en hoe dat ging. Toen hoorde ik mijn naam door de speakers en ben zo snel als dat kon naar het podium gegaan. Een derde plek! Mooi toch! Ik heb nu een race niet uitgereden, nu een derde plaats, vorige keer al een tweede, dus we gaan voor die eerste plek!"
 

1431
Sheila, Renate en Andrea toch gezamenlijk op het podium.

 

Uitslag:
1. B. Sanders - 12 ronden in 24:27.650
2. Kleyn van Willigen op 4.149;
3. Goedemans op 11.876

4. Buijs op 12.627

5. M. Verschuur op 16.284
6. Koster op 16.967

Uitslag Toyota Ladies Cup:
1. R. Sanders
2. S. Verschuur
3. A. Maathuis

1432
Bertus Sanders viert zijn eerste overwinning in de Yaris Cup, Kleyn van Willigen stond als nr 3 op het podium maar werd door de tijdstraf van Scholten uiteindelijk tweede.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet