Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders heerst tijdens Zolder Super Prix (lang)

1445

Racen zoals het hoort, 5 Yarissen dicht op elkaar strijdend voor elke positie.

Mike Verschuur maakte deze race gebruik van de tips die vader Frans hem vooraf gegeven heeft. "Ik heb even vierde gelegen en dat is toch niet gek, wanneer je als twaalfde bent gestart. Maar mijn wagen spoorde niet echt lekker, waardoor ik rechte lijnsnelheid kwijtraakte en weer plaatsen verloor. Aan het eind werd het nog leuk toen Marc Koster achter mij zat. Ik wist dat hij sneller was, maar met de tips van Frans heb ik hem vijf ronden lang achter mij weten te houden. Maar weet dat het in de praktijk toch wel iets anders gaat dan Frans in zijn tips vertelt. Zo zat Marc er af en toe wel naast, maar kwam er niet voorbij en het ging allemaal heel netjes. Maar je krijgt het wel warm, want hij is natuurlijk niet de eerste de beste. Hij won al eerder twee races en is dus sneller. Maar het ging absoluut goed ik heb vandaag weer een stoomcursus blokken gehad. En ik denk dat het op deze manier kan en mag. Leven en laten leven. Je concurrent ruimte geven maar niet teveel. Dan is racen echt hartstikke leuk", aldus Verschuur Jr.

Grote en ook onbetwiste winnaar van dit Belgische Toyota uitstapje is en blijft Bertus Sanders. Hij voert de ranglijst nu aan met 70 punten en wordt daarbij gevolgd door Lennard Kleyn van Willigen met een totaal van 56 punten. Drie punten daarachter staat Marc Koster, die slechts 1 punt voorsprong op Tim Buijs heeft. Debutant Mike Verschuur manifesteert zich heel sterk, getuige een vijfde plaats met 40 punten.

De eerste dame in de lijst is ook een Sanders, Renate om precies te zijn, zij voert het dames kampioenschap aan voor Sheila Verschuur en Andrea Maathuis. Annic van Wonderen kwam op Zolder niet verder dan een 29ste plaats en staat in het Ladies kampioenschap op een vierde plaats voor Carlijn Bergsma die tijdens de race op Zolder verstek liet gaan.

1447
Een hachelijk moment voor Renate Sanders toen ze volledig naast de baan terecht kwam, gelukkig kwam ze met de schrik vrij en werd ze eerste bij de Ladies.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet