Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders heerst tijdens Zolder Super Prix (lang)

Even later troffen we Franklin en Nicky Groot Kormelink in hun VIP onderkomen. Beiden met een verkoeling in de hand. Samen met Michel Schaap analyseerden zij  nog even de - naar hun idee-   mindere race van daarvoor. Met gebruikmaking van verschillende plastic Toyota bekertjes in rode houders, werden op de tafel complete racescènes nagespeeld en gezocht naar een verklaring van de achtste plaats waar - de als vijfde gestarte -  Franklin beslag op wist te leggen en de tiende positie van Nicky. Volgens beiden onder de maat. Werk dus voor Michel om daar tijdens de komende race op Assen iets in tactisch opzicht aan te doen!

1444
Nicky Groot Kormelink is meestal verder naar voren terug te vinden.
 

De volgende die wij in de Belgische pits tegen het lijf liepen was Ben Schilperoort. Hij stond op een voor hem tegenvallende 22ste startpositie maar wist gedurende de 12 raceronden op te klimmen naar een 17e positie. Zijn relaas:  "Ik heb in een heel druk clubje gezeten waar het er heel sportief aan toe ging. Ik vond het helemaal top. Wat balen was het dat ik het startlicht niet goed kon zien. Ik was dus een beetje aan het gokken, maar dat ging goed.  Was snel weg en pakte gelijk een eerste auto. Drie bochten lang drie-vier dik door de bochten en zowel voor als achter mij gebeurde er van alles, maar dit verliep allemaal zonder kleerscheuren. Daarna heb ik veel strijd gehad met meerdere rijders uit het Scholten Team en Sheila Verschuur. Zij was op sommige punten sneller en duwde mij dan op naar nog wat meer snelheid. Wat mij betreft had ze dat iedere ronde wel mogen doen. Op die manier haalde ik af en toe ook weer iemand in en verloor ook wel weer eens plekje. Close racing zoals het moet! Absoluut top, zonder echt plaatwerk contact en nog eens vijf plaatsen winst. Ik ben dus tevreden, alhoewel ik graag nog wat puntjes gepakt had!"

1453

Rookies Sheila Verschuur en Thijs de Jong houden van 'treinen'.

Sheila Verschuur mengt zich even later ook in het gesprek. "Ik heb ook een leuke race gehad. Ben (Schilperoort-red.) verliest in de bochten hier zoveel en dan probeer je hem een klein beetje 'te treinen' om verder te komen. Met hem kun je dat ook doen, anderen begrijpen dat niet altijd en dan krijg je nog wel eens een tik terug. In de eerste ronden heb ik ook niet te gek gedaan. Alles een beetje aangekeken en zonder schade verder komen. Ik pakte later weer mensen en verloor ook weer plaatsen door een domme actie van mijzelf. Veel strijd en opgeklommen van een 24ste startplek naar een achttiende plek. En een leuke race. Wat wil je nog meer!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet