Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders heerst tijdens Zolder Super Prix (lang)

Bertus Sanders profiteerde van de remproblemen die zich aan het eind van de race weer aandienden bij Marco Scholten. Sanders bouwde zijn voorsprong weer wat uit en profiteerde ook van de strijd die er tussen de beide volgers plaatsvond. "Ik heb nog nooit zo'n zware wedstrijd gehad maar het was fantastisch", verklaarde de winnaar na afloop. Lennard Kleyn van Willigen haalde tegen het eind van de race Marco Scholten weer in en wilde zo een tweede plaats veiligstellen. "Maar ik maakte een foutje en kwam met onderstuur in het gras terecht. Toen kwam hij naast mij en gaf een tikje en dacht dat mag, maar toen nog een tikje en daardoor kwam ik weer met twee wielen in het gras en toen nog een tikje en kwam ik met vier wielen in het gras. Toen verloor ik zoveel snelheid dat hij de tweede plaats weer pakte en ik dus als derde geëindigd. Maar een tweede plaats had er dit keer beslist ingezeten. Jammer dat het zo gegaan is".

1448

Sanders houdt ondanks de tropische temperatuur het hoofd koel en wint zijn eerste race in de Toyota Yaris Cup.

Na afloop werd er het nodige gediscussieerd over hetgeen er in de aanvang van de race tussen Koster en Scholten gebeurde. Later schalde de naam van de boosdoener door de speakers over de paddock. Hij diende zich direct bij de Sportcommissarissen te vervoegen. Zeker nadat er ook nog een rapport van een baanofficial aan de stukken werd toegevoegd resteerde de Sportcommissarissen niets anders dan de remproblemen van Scholten en de daaruit voortkomende actie jegens Koster te bestraffen met een tijdpenalty van 30 seconden. Hierdoor zakte Scholten een flink stuk in de ranglijst. Om precies te zijn naar de vijftiende plaats. Vervolgens schoof Martin Goedemans naar de derde podiumplaats en beperkte Koster de schade door nu als zesde te finishen.

Wat verderop in het veld vielen er wisselende meningen en visies te beluisteren. Remco Krebaum eindigde de race als vijftiende. De plaats waar vandaan hij ook aan het Belgische avontuur was begonnen. "Het was leuk en heel sportief. Natuurlijk waren er wat slippertjes, maar die waren vaak eigen schuld . Het zat wel heel dicht bij elkaar. Zelf heb ik ook de plek verloren die ik eerder gewonnen had, nadat Martin Trip spinde. Ik nam daarna iets teveel risico en ging er ook een keer af.  Eigen schuld, eigen fout dus als vijftiende gestart en op diezelfde plek geëindigd! Maar absoluut een fantastisch weekend gehad."

1452

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet