Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders heerst tijdens Zolder Super Prix (lang)

De race was nauwelijks drie ronden oud toen Marc Koster achter op het circuit van zijn leidende positie werd getikt door Marco Scholten. Een actie die eerstgenoemde in een keer tien plaatsen kostte, terwijl Lennard Kleyn van Willigen en Bertus Sanders direct weer aansluiting kregen bij Scholten. Sanders: "Ik zag Marc op een bepaald moment helemaal scheef gaan en ik kon daardoor een plek opschuiven. Later kwamen Lennard en Marco ook met elkaar in gevecht en kon ik de leiding weer overnemen.".


Kleyn van Willigen leek het meeste te profiteren van de situatie.

Scholten over het voorval met Koster: "Ik ben deze race meerdere keren door de grintbak gegaan, omdat ik geen remmen had. Ik liep iedere keer te vechten tegen mezelf. Op het rechte stuk heb ik itelkens met links geprobeerd te remmen om zo te kijken of ik nog steeds druk had. In het begin was het heel erg, in het middenstuk ging het redelijk en aan het eind was het weer helemaal niks. En dat terwijl we nota bene nieuwe schijven en blokken hebben gemonteerd en alles aan alle kanten ontlucht. Ik heb ze door en door warm laten worden en weer af laten koelen. Ik begrijp er echt niets van. Het zat niet mee. Zeker na die wereldstart en die dubbele inhaalactie in de eerste ronde.


Zonder remmen gebeuren er rare dingen en moet je de vreemdste obstakels ontwijken.

Marc pakte mij uiteindelijk op 'power' en ik heb hem ook gewoon laten gaan. We zijn met zijn tweeën weggereden en in de derde ronde verremde ik mij in de Bolderbergbocht. Ik trapte mijn pedaal daar helemaal op de bodem en ging we er met zijn tweeën vanaf. Marc stond helaas achterste voren, waardoor hij moeilijk weg kwam. Ik stond nog een beetje in de rijrichting en kon dus nog weer snel wegkomen. Lennard was mij toen al voorbij en Bertus kwam in een keer ook weer helemaal terug. Vanaf dat moment ging de strijd weer verder en deden mijn remmen het ook weer beter. Ik lag op enig moment derde en had mij daar al mee verzoend. Maar Lennard maakte op zijn beurt een foutje bij het opkomen van het rechte stuk. Hij ging door het zand en zo reed ik weer voor hem. Volgens mij ging dat heel fair. Overigens vind ik het alleen heel erg jammer wat er met Marc gebeurde. Dat was echt pech. Hij kreeg een zet van achteren waar hij helemaal niets aan kon doen, maar ik trapte echt volledig door mijn remmen heen! Ik kon daar echt niets aan doen en vind het knullig voor hem. Ik weet niet eens waar hij nu geëindigd is? Zevende? Nou ja, dan heeft hij in ieder geval nog wat punten", besluit Scholten zijn relaas over het gebeurde. 


Mike Verschuur maakt indruk door constant te presteren in de subtop.

Direct achter dit leidende drietal waren het Mike Verschuur, Martin Goedemans, Franklin Groot-Kormelink en Tim Buijs die het danig met elkaar aan de stok hadden. Renate Sanders positioneerde zich halverwege de race achter William Kapteijn en kreeg op dat moment de steeds groter wordende gele Yaris van Mark Koster in het spiegelzicht. "D'r op en d'r over" bleek het credo van een getergde Koster die rondentijden realiseerde die tot de snelsten van de race hoorden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet