Formula Ford

Formule Ford: Wederom winst voor Michel Florie in Zolder Super Prix (lang)

Prachtig duel

Waar de race om de top vier-posities niet echt spannend was, op het duel tussen Ardi van der Hoek en Nelson van der Pol in de slotfase na, was de strijd achter deze coureurs het aanzien meer dan waard. Mark Nachtegeller, Rogier Jongejans, Mike Stoffels, Marijn van Kalmthout, Michael Mason, Henk Vuik en Hansepeter de Jong vochten een mooi duel uit.

1422 470nachtegeller
Prachtige strijd achter de kopgroep, close racing zoals we het graag zien.


Opletten dat de wielen niet in elkaar verstrikt raken.

Later sloot ook Jan Paul van Dongen zich bij de groep aan. Jongejans, Stoffels en Van Kalmthout streden fel om de tweede plaats in de First Division. Aanvankelijk had Jongejans deze positie in handen, maar hij moest al na enkele ronden zijn meerdere erkennen in Mike Stoffels. Die hield tot in de laatste ronde Rogier Jongejans achter zich, maar toen ging het toch nog fout. "Mijn remmen waren op en ik had geen benzine meer", gaf Mike als verklaring waarom hij in de slotfase toch nog zijn tweede plaats voor uiteindelijk de derde (podium)plek moest verruilen. Mike stond er erg beteuterd bij, Rogier Jongejans was zeer gelukkig met zijn tweede plaats. "Dit is mijn tweede seizoen in de Van Uitert Formule Ford", vertelde hij. "Vorig jaar ben ik een keer derde geworden, maar meer zat er tot nu toe nog niet in. Dit is een mooie opsteker!"

Mike Stoffels leek op de tweede plaats af te gaan, maar werd op het allerlaatst nog door Rogier Jongejans gepasseerd.

Foutjes

En hoe ging het met regerend Nederlands- en Beneluxkampioen Marijn van Kalmthout? Na de kwalificatietraining was zijn Van Diemen 2000 anders afgesteld, en dat had resultaat. In de race was de wegligging van de auto van de Ford-dealer goed. Verder ging er veel fout. "Marijn: "De starter zette meteen na het 'vijf seconden bord' het rode licht uit, normaal zit er nog enige tijd tussen. Ik had daardoor nog maar net de eerste versnelling ingeschakeld toen iedereen al vertrok." Na een inhaalrace stuitte hij op Mike Stoffels, die de tweede plaats innam. Marijn wilde hem passeren, maar dat verliep niet goed. Marijn: "Mike gooide de deur dicht. Rogier Jongejans, die vlak achter mij reed, profiteerde en passeerde mij."

Later ging Marijn nog een keer achterstevoren, toen hij zijn positie wilde verdedigen tegen de aanvallende Henk Vuik. Uiteindelijk zat er deze keer niet meer in dan de vijfde plaats. Hij bleef daarmee zijn teamgenoot Jan Paul van Dongen voor. De Zandvoorter, die de vorige keer zo netjes tweede werd, miste in het slot van de race de tweede versnelling.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet