Clio Cup

Clio Cup: Een Belg wint van 38 Nederlanders bij Zolder Super Prix (lang)De vierde ronde van de ID&T Clio Renault Sport Cup, verreden op het circuit van Zolder, is gewonnen door de Belgische gastrijder Pierre-Yves Corthals. Hij verving bij Harders Plaza de verdwenen Patrick Andriessen. Sebastiaan Bleekemolen was de beste 'Ollander' met de tweede plaats. Christiaan Frankenhout completeerde het succes van Team Bleekemolen door derde te worden. In de Michelin Renault Junior Cup wordt het saai: Bernhard ten Brinke won alweer.

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Boudewijn Pieters en Ronald Fleurbaaij


De kwalificatietraining

Pierre-Yves Corthals buitte zijn ervaring en talent volledig uit tijdens de kwalificatietraining van de ID&T Clio Renault Sport Cup op Zolder: hij reed de snelste trainingstijd. Christiaan Frankenhout bleef met een marge van slechts 0,079 seconde netjes in de buurt van de bevlogen Belg. Robert van den Berg, teamgenoot van Corthals, reed de derde tijd, gevolgd door de familie Bleekemolen (Sebastiaan voor Michael).

Europese Clio rijders Corthals en Van den Berg werkten goed samen.

In de Michelin Renault Junior Cup was het spannend. Bernhard ten Brinke was weliswaar de snelste (elfde algemeen), maar hij had maar een marge van 0,039 seconde ten opzichte van Paul Vahstal. Junior Martijn van Vugt (dertiende algemeen) kwam maar 0,3 seconde op Ten Brinke tekort.
-
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet