Clio Cup

Clio Cup: Lokale held Pierre-Yves Corthals wint in Clio Cup op Zolder

Lokale held Pierre-Yves Corthals wint in Clio Cup op ZolderEen sterke start vanaf de tweede plaats bezorgde Christiaan Frankenhout de leiding in de race om de ID&T Clio Renault Sport Cup. Ook Robert van de Berg wist de van pole-position gestarte Pierre-Yves Corthals voorbij te steken.Een fout kostte Frankenhout echter zijn bumper en de eerste plek. Doordat Van de Berg vervolgens moest opgeven, kon de lokale held Corthals profiteren. Sebastiaan Bleekemolen finishte als tweede; Frankenhout was toch nog derde. 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Fotografie: Boudewijn Pieters


Sterke start Frankenhout en Van de Berg
Christiaan Frankenhout maakte een heel goede start voor de race om de ID&T Clio Renault Sport Cup. Hij ging voorbij aan de van pole-position vertrokken Pierre-Yves Corthals. Frankenhout ging echter te hard door de Chicane en moest door het zand, maar wist ternauwernood de leiding te behouden. Robert van de Berg ging daarachter ook voorbij aan thuisrijder Corthals. 

Fout kost Frankenhout bumper en eerste plek
Terwijl Pim van Riet in de Villeneuve-bocht van de baan ging, moest Frankenhout de leiding door een fout uit handen geven. Van de Berg nam die natuurlijk graag over, op de voet gevolgd door Corthals. Frankenhout werd één ronde later ook nog voorbij gestoken door Sebastiaan Bleekemolen. Daarachter haalde Jeroen Reijntjes Michael Bleekemolen in.Van de Berg moet opgeven; Corthals profiteert
Aan het eind van de achtste ronde zorgen technische problemen ervoor dat Van de Berg zijn auto in de Jacky Ickx-chicane moest parkeren. Zo kreeg Corthals de leiding op het Circuit van Zolder in de schoot geworpen. Hij kwam dan ook als eerste over de meet, gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen. Frankenhout kwam dankzij de pech van Van de Berg alsnog op het podium terecht. Bernhard ten Brinke was de snelste in de Michelin Junior Cup. 

De uitslag
1. Pierre-Yves Corthals
2. Sebastiaan Bleekemolen
3. Christiaan Frankrnhout
4. Jeroen Reijntjes
5. Michael Bleekemolen
6. John de Vos
7. Frans Verschuur
8. Bernhard ten Brinke (Junior Cup)
9. Paul Vahstal (JC)
10. Menno Kuus
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet