Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie zegeviert in Formule Ford op Zolder

 

Michel Florie zette zijn pole-position in de Van Uitert Formule Ford-race na de start direct om een eerste plek. Achter hem ontstonden fraaie gevechten tussen onder anderen Nelson van der Pol en Helmert-Jan van der Slik. De race op het Vlaamse Zolder zag in de laatste ronde nog een aantal acties verderop in het veld. 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Fotografie: Boudewijn Pieters


Probleemloze start; fraaie gevechten vooraan
De Van Uitert Formule Ford-race tijdens de Zolder Super Prix kent een probleemloze start. Het hele veld komt prima weg - Michel Florie gaat vanaf zijn pole-position aan de leiding. Ardi van der Hoek gaat in de achtervolging. Achter hen ontstaat meteen een fraai gevecht tussen Nelson van der Pol en Helmert-Jan van der Slik. Verderop in het veld vindt een mooie strijd plaats tussen de First Division-coureurs Mike Stoffels en Rogier Jongejans. Stoffels gaat voorbij aan Jongejans en ook Marijn van Kalmthout, die achter beide kemphanen reed, doet dat. 

Florie behoudt leiding; actie in laatste ronde
Florie consolideert vooraan een voorsprong van enkele tienden van een seconde om Van der Hoek. Samen trekken zij een gat van ruim drie seconden naar Van der Pol en Van der Slik. In de laatste ronde wil Van der Pol nog voorbij steken bij Van der Hoek in de Chicane achter de pits. Hij gaat daarbij echter in de rondte en valt zodoende terug. Hij heeft echter voldoende marge om alsnog het podium te halen. Daarachter maakt Stoffels een fout en hij gaat in de Jacky Ickx-chicane, bij het opkomen van het rechte stuk, door het stof. Jongejans kan hem zodoende voorbijgaan en pakt de overwinning in de Fist Division.De uitslag
1. Michel Florie, Mygale
2. Ardi van der Hoek, Mygale
3. Nelson van der Pol, Mygale
4. Helmert-Jan van der Slik, Mygale
5. Rogier Jongejans, Swift
6. Mike Stoffels, Van Diemen
7. Henk Vuik, jr., Mygale
8. Michael Mason, Ray
9. Mark Nachtegeller, Ray
10. Hansepeter de Jong, Swift
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet