Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NK Formule Renault

NK Formule Renault: Paul Meijer niet te kloppen in race Formule Renault 2000


Net als eerder dit seizoen had Giedo van der Garde geen perfecte start. Paul Meijer profiteerde geroutineerd en pakte direct de leiding.

Ferdinand Kool kwam vanaf zijn derde plek niet goed weg. De achter hem gestartte Xavier Maassen kon hem op het nippertje ontwijken en ook de overige rijders konden een touche voorkomen. Kool ging als zevende op de eerste bocht af en daar ging het dan toch mis. Niet voor Ferdinand Kool, maar achterin het veld. John Svensson en Ron Marchall gingen er samen vanaf, de achterop komende Olivier Tielemans geraakte ook naast de baan. Zo was de eerste bocht meteen de laatste voor deze drie ongelukkigen.



Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Boudewijn Pieters


Paul Meijer liet in de eerste ronden snelle tijden neerzetten en bouwde langzaam maar zeker zijn voorsprong uit. Geen moment kwam hij in de problemen. Giedo van der Garde moest lijdzaam toezien en kon alleen maar hopen op een foutje. Die maakte Paul Meijer niet en dus wordt zijn voorsprong in het algemeen klassement weer verder uitgebouwd.



Op de derde en vierde plaats streden Benjamini en Junior Strous de gehele race om de laatste podiumplaats. Enkele momenten leek Junior de Renault naast Benjamini te plaatsen, elke keer wist Benjamini hem toch af te houden, tot op de meet af.

Op de zesde en zevende plaats maakten ook Stefan de Groot en Ferdinand Kool er een titanenstrijd van. Naast elkaar de bocht in, degene met het grootste hart zou de strijd moeten winnen. Zeven ronden lang wist De Groot Kool prima af te houden, maar toen zat hij er in de beruchte eerste bocht na het rechte eind voldoende naast en kon hij De Groot verschalken. De resterende vijf ronden bleef Stefan de Groot proberen zijn verloren plaats ter heroveren, maar dat lukte niet meer.



Xavier Maassen finishte waar hij gestart was op een vijfde plaats. Op zich een positie waar hij niet tevreden mee zal zijn, maar gezien de progressie ten opzichte van de voorgaande races zal hij een gat in de lucht springen.

Uitslag race 1 Habo DaCosta Formule Renault 2000
Zaterdag 12 juli 2003, Zolder Super Prix

1. Paul Meijer, 12 ronden in 18.42.134
2. Giedo van der Garde, op 5.546
3. Benjamini, op 6.232
4. Junior Strous, op 6.813
5. Xavier Maassen, op 11.914
6. Ferdinand Kool, op 17.322
7. Stefan de Groot, op 18.638
8. Yelmer Buurman, op 21.716
9. Stephanie Boden, op 24.446
10. Ron van Toren, op 37.496
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet