Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Luyendijk jnr. verprutst zijn kansen in de Infiniti Proseries

Arie Luyendijk jnr. heeft zijn kansen tijdens de Avantis Racing  100 for Kids op de Kansas Speedway volledig verprutst!Luyendijk jnr. was niet bij machte om zijn uitstekende uitgangspositie in een goede klassering om te zetten. Ook de Brit Mark Taylor, die de adembenemende wedstrijd won, was dat aanvankelijk ook niet.

tekst Willem J. Staat 

Arie Luyendijk jnr. heeft zijn uitstekende kwalificatie door eigen toedoen volledig verprutst.Jnr. woonde voor de tweede achtereenvolgende maal de rijdersbriefing niet bij en werd door de IRL officials zwaar bestraft. De organisatie verbande hem naar de laatste startrij. Toen Luyendijk jnr. tijdens de wedstrijd ook nog eens een drive-through penalty kreeg opgelegd wegens te vroeg starten verloor hij een ronde en finishte kansloos als twaalfde.

De Brit Mark Taylor, uitkomend voor Panther Racing, werd eveneens naar de achterste regionen verbannen nadat de auto niet aan de scrutineers was aangeboden.Taylor reed een fantastische inhaalrace, waarbij hij nog even in aanraking kwam met de Thiago Madeiros, die een nieuwe neus moest laten monteren. Na dit incident ontspon zich tot de finish een adembenemend duel, waarbij Taylor en Ed Carpenter, de stiefzoon van IRL oprichter Tony George, elkaar geen duimbreed toegaven. Taylor versloeg Carpenter met 0.1666 secs. op de meet en boekte daarmee zijn derde zege voor Panther Racing in de Infiniti Proseries en leidt het kampioenschap met 221 punten. Carpenter staat tweede met 156 punten, terwijl Arie Luyendijk jnr. de 9e plaats met 120 punten bezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet