Porsche Cups

Porsche Supercup: Stop& Go-straf kost Sebastiaan Bleekemolen top 8-klasseringMagny-Cours (F), 6 juli 2003. Tijdens de zesde race van de Porsche Michelin Supercup heeft Michael Bleekemolen (Aerdenhout) de twaalfde plaats behaald. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) werd veertiende. Er had veel meer ingezeten, want de 24-jarige rijder verloor door een discutabele stop & go-penalty veel plaatsen. Evert Kroon (Bosch en Duin) kwam ten gevolge van een pijnlijke elleboog niet verder dan de achttiende plaats.


Tekst: PR

In het zeer competitieve, internationale startveld stelde Sebastiaan Bleekemolen tijdens de kwalificatietraining de elfde startpositie veilig. "Met de positie ben ik tevreden, met mijn tijd niet. Ik kom nog teveel tekort op de rijders vóór mij", reageerde Sebastiaan op zijn trainingsprestatie. Michael Bleekemolen moest genoegen nemen met de achttiende trainingstijd. Zijn 390 pk krachtige Porsche lekte koelwater, bovendien werd Michael in zijn snelste ronde opgehouden door een langzamere deelnemer. Evert Kroon kwalificeerde zich als twintigste voor de race.

Sebastiaan Bleekemolen ging voortvarend van start. "Ik had een goede start en ik kon in de beginfase enkele plaatsen goedmaken", vertelde hij. "Het ging mis toen ik samen met de vanaf de zesde startpositie vertrokken Walter Lechner op de Adelaide haarspeldbocht aankwam. We verremden ons beiden, waarbij ik hem vrij zachtjes raakte. Vervolgens werd ik bestraft met een stop & go-penalty. Dat was een te zware straf voor het vergrijp, dat vond Lechner ook. Hij had begrip voor de situatie." Sebastiaan werd uiteindelijk veertiende. "Ik had achtste kunnen worden", realiseerde hij zich.


Michael Bleekemolen vocht zich in de race goed naar voren, hij kwam als twaalfde over de finish. "Mijn start was niet zo goed, in de eerste ronde verloor ik een paar plaatsen. Die posities kon ik snel weer goedmaken, waarna ik in de loop van de race diverse tegenstanders kon uitremmen."

Evert Kroon had tijdens de race veel last van een erg pijnlijke elleboog. "Ik kon op een gegeven moment bijna niet meer rijden", blikte hij op zijn race terug. "Meer dan de achttiende plaats zat er deze keer daarom niet in."

Volgende race Porsche Michelin Supercup: 20 juli, Silverstone (GB)

Uitslag:
1. Wolf Henzler (D), 16 ronden in 28:53.387 (gem. 146,194 km/u);
2. Stéphane Ortelli (MC), op 1,329 sec;
3. Patrick Huisman (NL) op 1,859 sec;
12. Michael Bleekemolen (NL), op 48,260 sec;
14. Sebastiaan Bleekemolen, op 55,304 sec;
18. Evert Kroon (NL), op 87,476 sec.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet